Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Южноукраїнській міській організації людей з інвалідністю – 30 років!
AA

Южноукраїнській міській організації людей з інвалідністю – 30 років!

30 років тому за ініціативи Валерія Платіонова була створена Южноукраїнська міська організація людей з інвалідністю. Перш за все, заради спілкування, підтримки одне одного. Спільнота змінила декілька керівників, пережила різні часи – від занепаду до розвитку. Війна стала потужним поштовхом для чергового витку активності.

Люди з інвалідністю нарізали стрічки, плели сітки, збирали картон, допомагаючи волонтерським організаціям. А вже рік самотужки виготовляють окопні свічки.

Валерій Крикливий має вісім професій – працював пожежником, матросом, комбайнером, монтажником тощо. Якось прийшов в організацію інвалідів та запропонував свої знання та руки. В інтернеті дізнався, якими мають бути свічки, щось вдосконалив та почав навчати інших цій копіткій справі. Скільки зроблено свічок за рік – ніхто й не рахував. Виготовляють декілька ящиків та передають волонтерам.

В цій організації знаходять час і для душі. Тут грають в шахи та шашки, читають книжки, чаюють. Є навіть гурток в’язання та вишивання. Альону Новікову цій справі ще у дитинстві навчила викладач ЦДЮТ, яка приходила до дівчинки додому. Далі Альона відточувала майстерність самостійно за допомогою відео в інтернеті. Тепер навчає в’язанню та вишиванню підлітків, що входять в міську організацію інвалідів. Є в Альони заповітна мрія – про персональну виставку.

З нагоди 30-річчя від дня створення міської організації інвалідів бажаємо всім її членам мирного неба, сил, наснаги та, звісно, здійснення їхніх мрій.

Читайте також