Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Допомога соціальних робітників жителям громади
AA

Допомога соціальних робітників жителям громади

Жодна людина не застрахована від безпорадності через хворобу або вік. І добре, якщо при цьому оточуючі піклуються про близьку людину, але ж інколи до негараздів додається ще й самотність. В нашій громаді такими людьми опікується відділ соціальної допомоги вдома при управлінні соціального захисту населення.

Соціальні робітники приходять на допомогу таким, як Наталя. На цій  кухні спекотно та смачно пахне: тут готується консервація на зиму. Хазяйка Наталя, яка не бачить з дитинства, не залишається осторонь та робить те, що  може: чистить часник. Час швидко плине за теплою розмовою. Соціальні робітники з терпінням знаходять підхід до кожного підопічного, то ж стають для них майже рідними.

В селах роботи набагато більше: до звичайних побутових в домах додаються ще справи назовні: догляд за городом, за домашніми тваринами, забезпечення дровами тощо. Для зручного та швидкого пересування сільською місцевістю для робітників були придбані велосипеди.

У подружжя Люби та  Сергія в Бузькому сьогодні 13 підопічних. Люба працює як соціальний робітник вже 18 років, а декілька років тому її чоловік також обійняв посаду соціального робітника на чверть ставки. Він виконує важку працю: косе траву, обрізає дерева, рубає дрова. Їхні підопічні Катерина та Валерій навіть не уявляють, як би жили без допомоги:

Та найбільше людям похилого віку та людям з інвалідністю потрібно перш за все спілкування, якого їм через самотність часто не вистачає. Соціальні робітники, які роками працюють з підопічними, стають їм справді близькими людьми, тому завжди і вислухають, і дадуть ладу господарству.

Читайте також