Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Порядок у громаді залежить від кожного її жителя
AA

Порядок у громаді залежить від кожного її жителя

На сторожі порядку та чистоти у нашому місті та селах стоять, переважно, поліція та інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади. Ці служби займаються широким колом питань. У цьому сюжеті мова піде про порушення правил благоустрою, що затверджені депутатами громади, та адміністративні правопорушення, передбачені відповідним кодексом України. Сьогодні більшість з них стосуються утилізації опалого листя, торгівлі у невстановлених місцях, продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, порушення правил утримання собак та котів, встановлення рекламних конструкцій без відповідного дозволу, незаконної вирубки зелених насаджень. Важелі впливу на громадян та юридичних осіб різні – від усного попередження і вимоги усунути порушення до складання протоколу. В подальшому ці протоколи розглядає адміністративна комісія при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради і приймає рішення – обійтися попередженням, накласти штраф чи, навпаки, закрити справу.

За попередні місяці – серпень, вересень та жовтень – комісія розглянула 18 справ, за якими накладено штрафів на суму більше 16 тисяч гривень. На сьогоднішній день вже сплачено 11 тисяч 200 гривень, які надійшли до бюджету громади. У разі відмови від сплати штрафу його сума у подвійному розмірі може бути примусово стягнута через державну виконавчу службу.

Тож варто дотримуватися законів та правил благоустрою, як мінімум щоб не втратити гроші. Але не менш важливо дбати про благополуччя громади, адже порядок в ній залежить у більшості випадках від нас самих.

Читайте також