Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Виставка «Оленівка»
AA

Виставка «Оленівка»

В Южноукраїнському міському історичному музеї експоновано виставку «Оленівка», присвячену вшануванню пам’яті жертв трагедії у Оленівці. Дана виставка складається з матеріалів науково-допоміжного фонду.

Оленівка – це тюрма на окупованій території України. Від початку повномасштабного вторгнення в її застінках росіяни утримували тисячі військовополонених та цивільних заручників.  У 2022 році,  у ніч з 28 на 29 липня у виправній колонії в селищі Оленівка, в одному з бараків пролунав вибух. Тоді загинули понад 50 українських військовополонених, які там утримувалися, у тому числі полонені з заводу «Азовсталь». Це терористичний акт, злочин, який порушує всі міжнародні конвенції щодо наших полонених, які вийшли з Маріуполя, не щоб вмирати, а зберегти життя.

Обстріл росією в’язниці в Оленівці – це українська Катинь. Катування і вбивства українських військовополонених – це порушення Женевських конвенцій. Надзвичайно важливо пам’ятати злочини росіян та пам’ятати усіх героїв, які були вбиті. Вічна слава Героям.

 

Читайте також

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу «Державність, виборена поколіннями» до Дня Української Державності

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському історичному музеї відбулося відкриття виставки науково-допоміжного матеріалу &laq...

До Дня захисту дітей

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї проведено ряд тематичних пізнавальних екскурсій до Дня...

До Дня Європи

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбувся тематичний показ пізнавального мультфіль...