Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Виставка художніх картин з дерева до Дня Соборності
AA

Виставка художніх картин з дерева до Дня Соборності

В Южноукраїнському міському історичному музеї урочисто відкрито персональну виставку художніх картин з дерева Олександра Вережинського  «Соборність: від минулого до сьогодення», присвячену  Дню Соборності. Ця виставка майстра, який має дивовижну майстерню,  зібрала поціновувачів незвичайних витворів мистецтва з дерева. Філігранні та точні рухи митця закарбували в дереві вражаючі застигли об’ємні історії. На виставці презентовано біля 70 дерев’яних 3D рельєфів, які виготовлені з різних порід дерев. У своїй майстерні Олександр Вережинський  разом з командою розробляє цифрові моделі з різьблення у дереві на верстаті ЧПУ. У виробництві використовуються лише екологічно чисті матеріали та лаки, безпечні для здоров'я.

Виставка умовно поділена на декілька тематичних частин, серед яких центральною темою є унікальна серія портретів  Гетьманів України.

Тематика картин різна: соціальна, музична, релігійна, історична. Завдяки роботам майстра зупиняється плин часу нашої історії, відомих людей, релігійних сюжетів. Ці незвичайні картини несуть емоції, які не потребують слів. Декілька талановитих робіт майстра знаходяться зараз в колекціях за кордоном.

 Між тим, особливу атмосферу для заходу створював виступ талановитих ансамблю скрипалів Южноукраїнської мистецької школи, під керівництвом Євгенії Томіліної, в супроводі концертмейстера Катерини Глущук. А також всіх присутніх порадував спів маленької вихованки Южноукраїнської мистецької школи Анни Ратушної, під керівництвом Оксани Печенюк, яка доповнила споглядання виставки новим змістом.

Різьблення по дереву, або різьба по дереву, - це художнє вирізання зображень або візерунків, які виконуються на дерев'яних виробах. З дерева можна вирізати плоскі чи об'ємні елементи, які додають виробу незвичайної форми та рельєфу. Декоративна різьба застосовується для виготовлення художніх картин, прикрашання інтер'єру, меблів, предметів побуту, іграшок, музичних інструментів чи інших предметів з дерева або фанери. Різьблення по дереву залишається одним з національних видів прикладного мистецтва народів нашої країни.

Триватиме виставка до 7 лютого 2024 року. За більш детальною інформацією звертайтеся до музею за номером телефону (05136) 5-63-71. А також за контактами майстра: +38(067) 5174171 (Телефон, Вайбер, Телеграмм)

 

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...