Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося засідання виконавчого комітету
AA

Відбулося засідання виконавчого комітету

13 березня відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Миколи Покрови. Порядок денний налічував 46 питань, з яких 19 стосувалися захисту прав дітей.

На засіданні члени виконкому заслухали інформацію щодо роботи спостережної комісії за 2023 рік; погодили взяття трьох військовослужбовців на квартирний облік; надання чотирьох жилих приміщень жителям громади; надання матеріальної допомоги на загальну суму 138 тисяч гривень; нагородження Почесними грамотами виконавчого комітету працівників комунальних підприємств з нагоди Дня працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Підтримано обмеження рівня (не більше 5 відсотків) рентабельності комунальних підприємств, передбаченого у вартості послуг, які надаються за кошти бюджету громади, що дозволить зекономити кошти громаді.

За пропозицією начальника першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Міністерства оборони України Вадима Нечая внесені зміни до Положення про Алеї Слави на кладовищах громади: відтепер похованню (перепохованню) на Алеях Слави підлягають військовослужбовці, працівники Національної поліції Україні, які загинули (померли внаслідок отримання поранення, контузії та внаслідок інших випадків за окремим клопотанням начальника першого відділу Вознесенського ТЦК та СП) під час участі в бойових діях проти військової агресії російської федерації та які були зареєстровані або проживали не менше п’яти років у населених пунктах Южноукраїнської міської територіальної громади , а також військовослужбовці, працівники Національної поліції України, члени сім’ї яких зареєстровані або не менше п’яти років проживають у населених пунктах Южноукраїнської громади.

Члени виконкому затвердили Порядок, що значно спростить надання одноразової грошової допомоги у розмірі 50 тисяч гривень, на яку мають право військовослужбовці. Також були внесені зміни та доповнення до Порядків використання коштів бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади на виконання заходів Комплексної програми соціального захисту населення «Турбота», зокрема змінений механізм отримання пільг почесними громадянами громади.

Проєкт цільової Програми виконання судових рішень про стягнення коштів з Южноукраїнської міської ради та виконавчих органів Южноукраїнської міської ради на 2024-2026 роки не знайшов підтримки у членів виконкому. Програма має забезпечити контроль за виконанням судових рішень, виявлення відповідальних за порушення, які призвели до судових рішень та завдали збитків бюджету громади, а також підвищити контроль за діяльністю виконавчих органів. Зважаючи на соціальну значимість проєкту, члени виконкому надали протокольне доручення щодо створення комісії для доопрацювання Програми.

Загалом було прийнято 45 рішень.  

 

Читайте також

До уваги!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради повідомляє, що 05.12.2023 року о 10.00 годині відбуд...