Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України
AA

До Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

У Южноукраїнському міському історичному музеї організовано виставку - інсталяцію «Дитяче життя безцінне» до Дня вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Для створення тематичної інсталяції волонтерами благодійної організації «Благодійний фонд «Южноукраїнці разом з ЗСУ», який очолює Тетяна Сорокодум, були привезені речі, іграшки з розгромленого села Новогригорівки Вітовського району Миколаївської області. Їх люб’язно передала для музею багатодітна родина Волович, в домівку яких прилетіла російська бомба. Залишки бомби як злочин російського тероризму теж були передані до нашого музею. Також за підтримки волонтерів придбано тематичну картину первомайського художника Віталія Качеровського для оформлення даної виставки.

Ще для здобувачів освіти Державного навчального закладу “Южноукраїнський професійний  ліцей” було показано тематичні відеоматеріали, які розповідають про трагічні долі українських дітей. До місту інсталяції відвідувачами були принесені іграшки, свічі та квіти, які  символізують  дітей, котрі загинули внаслідок збройної агресії російської федерації.

З 2021 року рішенням Верховної Ради України 4 червня запроваджено державний пам’ятний день – День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Після початку повномасштабного вторгнення росії кількість жертв серед дітей збільшується щоденно. І фактичну кількість загиблих і поранених дітей встановити не можливо через активні бойові дії. Відібрані, скалічені життя наших дітей - це незгоєні довічні рани України. Це найвища ціна Перемоги, яка обов’язково прийде!

 

Читайте також

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу «Нескорені міста України» до 2-ої річниці початку визволення українських територій від рашистських загарбників

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї проходить виставка науково-допоміжного матеріалу &laqu...

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного матеріалу «На лінії вогню»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнському міському історичному музеї презентовано тематичну виставку науково-допоміжного ма...

Урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрів народного мистецтва «Свою Україну любіть…»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося урочисте відкриття виставки-конкурсу майстрі...

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам на серці людства»

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музею експонувалася експозиція «Голокост – шрам...