Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Віталій Кім взяв участь у зустрічі щодо реформи шкільного харчування, яка відбулась під головуванням Олени Зеленської
AA

Віталій Кім взяв участь у зустрічі щодо реформи шкільного харчування, яка відбулась під головуванням Олени Зеленської

У середу, 1 листопада, у Києві під головуванням першої леді Олени Зеленської та Заступника Керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби відбулась партнерська зустріч «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи». У заході взяв участь й начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Також до участі в робочій нараді долучилися представники Офісу Президента, начальники обласних військових адміністрацій, представники профільних міністерств та структур.

В рамках зустрічі учасники відвідали низку закладів освіти Київщини, де мали змогу ознайомитися з успішними прикладами впровадження змін. Зокрема, побачили, як на практиці використовуються технологічні моделі організації харчування, почули відгуки від колег щодо оновленого меню та інших інновацій, які використовують в школах та садочках Київщини, аби забезпечити дітей здоровою та поживною їжею.

Крім того, учасники заходу побували на будівництві фабрики-кухні в Бучі, яка вже зовсім скоро розпочне свою роботу і годуватиме понад 10 тисяч з 30 закладів Київської області.

Насичена програма завершилась робочою нарадою, де присутнім було презентовано Стратегію реформи шкільного харчування на період 2027 року, основні її напрямки та здобутки.

Перша леді Олена Зеленська наголосила на тому, що поряд із труднощами воєнного часу необхідно дбати про здорове майбутнє для дітей, створювати для них найкращі умови. Разом із дієтологом і технологом нею розроблено нове здорове меню, яке враховує і особливі потреби, – зокрема безглютенове та безлактозне.

«В умовах війни все набуло іншого значення, в тому числі і реформа шкільного харчування. Вона стала ще однією формою українського самозахисту – захисту наших дітей, нашого майбутнього. Маємо дати їм усе найкраще, щоб вони відчули: життя триває, перспектива є, вони потрібні, їх люблять», – сказала Олена Зеленська.

Як зазначив Віталій Кім, наразі на Миколаївщині освітній процес відбувається в очному режимі в 71 закладі, в 99 - за змішаною формою навчання, 260 - працює в дистанційному режимі.

«Станом на кінець жовтня харчування організовано у 93 цих закладах освіти. Харчуються стовідсотково учні пільгових категорій цих закладів та частина дітей по бажанню за кошти батьків. Охоплено гарячим харчуванням понад 10 тисяч дітей, з них майже 600 внутрішньо переміщених», - повідомив начальник Миколаївської ОВА.

Також він додав, що 13 шкіл області взяли участь в реалізації проєкту «Спільно до навчання підтримки шкільного харчування у закладах освіти» та отримають фінансову допомогу від ЮНІСЕФ у розмірі 2000 $ для організації і популяризації здорового харчування.

«Забезпечення учнів якісним та здоровим харчуванням є одним із наших головних завдань. Ми вже працюємо в цьому напрямку. Зокрема, 14 закладів Миколаївщини отримуватимуть фінансування на організацію харчування для учнів 1-4 класів щомісяця протягом 2023/2024 навчального року від Всесвітньої продовольчої програми ООН», - додав начальник Миколаївської ОВА.

Також Віталій Кім зазначив, що особливу увагу і соціальну підтримку необхідно надавати тим громадам, які перебувають під постійними обстрілами та тим, які були в окупації.

Читайте також