Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Ігри в темряві: Як відновити відчуття безпеки, близькості та запобігти травматизації
AA

Ігри в темряві: Як відновити відчуття безпеки, близькості та запобігти травматизації

Періоди темряви через можливі відключення електроенергії буде легше пережити, якщо підготуватися до них заздалегідь. Окрім речей першої необхідності — ліхтариків, батарейок, теплого одягу — варто подбати про те, як допомогти дітям здолати тривожність та зробити час без світла комфортним і затишним, наскільки це можливо ????

Страх темряви — це, з одного боку, віковий страх у дітей, з іншого — один із наслідків тривалого стресу. У темряві ми втрачаємо відчуття кордонів, тіла та орієнтацію в просторі. Будьте обережні з доторками до дитини. Перше, що необхідно зробити, — дати відчуття простору: «Стіни тут, стеля ось там».

Контроль повертає відчуття впевненості. Домовтеся з дитиною, за що вона буде відповідати — вмикати ліхтарик, дбати про свою іграшку чи улюбленця. А щоб відволікти дитину, запропонуйте пограти в ігри. Гра — найпростіший спосіб трансформувати напругу.

Публікація створена в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олена Зеленська в партнерстві з ЮНІСЕФ Україна.

 

Читайте також