Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проведено прибирання місць накопичення сміття на території громади
AA

Проведено прибирання місць накопичення сміття на території громади

01.11.2022 р. – уже традиційно восени, за кошти міського цільового фонду охорони навколишнього природного середовища проведено роботи з прибирання місць накопичення сміття в районі виїзду з смт. Костянтинівка на трасу Н-24 «Благовіщенське - Миколаїв». Вивезено 65 тон відходів на загальну суму  57,0 тис. грн

Інформація щодо місць накопичення побутових відходів готувалась заступником міського голови Сергієм Горностаєм спільно з відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради протягом року за результатами нарад та робочих і комісійних обстежень території громади.

Цього разу було вирішено провести очищення одного з найбільш проблемних місць Южноукраїнської громади у плані накопичення сміття, так як воно межує із землями сільськогосподарського та лісового призначення.

При цьому було визначено декілька локацій для проведення робіт:

1. Дорога на ДУ «Арбузинська виправна колонія № 83»


Дорога - виїзд з смт. Костянтинівки на трасу Н-24 «Благовіщенське - Миколаїв»


Дорога, яка претинає виїзд з смт. Костянтинівки і трасу Н-24

Вчергове нагадуємо, що недотримання природоохоронного законодавства карається законом.

Штрафи за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян складають від 340  до 1360  - для громадян, від 850 до 1700 – для суб’єктів підприємницької діяльності.

Кримінальний кодекс України за забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, в тому числі для громадян, передбачає штраф від 17,0 до 51,0 тис. грн.

Звертаємо увагу населення смт. Костянтинівки та малоповерхової житлової забудови, хто має змогу власним транспортом вивозити пакети зі сміттям у посадки та лісополоси, що оплатити централізований вивіз відходів міським комунальним підприємством - значно дешевше (23,6 грн) та простіше (діє графік вивозу), ніж направляти кошти на ліквідацію масштабних місць накопичення сміття, які можна було б залучити для благоустрою громади.

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...