Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Проведено прибирання місць накопичення сміття на території громади

03.11.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

01.11.2022 р. – уже традиційно восени, за кошти міського цільового фонду охорони навколишнього природного середовища проведено роботи з прибирання місць накопичення сміття в районі виїзду з смт. Костянтинівка на трасу Н-24 «Благовіщенське - Миколаїв». Вивезено 65 тон відходів на загальну суму  57,0 тис. грн

Інформація щодо місць накопичення побутових відходів готувалась заступником міського голови Сергієм Горностаєм спільно з відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради протягом року за результатами нарад та робочих і комісійних обстежень території громади.

Цього разу було вирішено провести очищення одного з найбільш проблемних місць Южноукраїнської громади у плані накопичення сміття, так як воно межує із землями сільськогосподарського та лісового призначення.

При цьому було визначено декілька локацій для проведення робіт:

1. Дорога на ДУ «Арбузинська виправна колонія № 83»


Дорога - виїзд з смт. Костянтинівки на трасу Н-24 «Благовіщенське - Миколаїв»


Дорога, яка претинає виїзд з смт. Костянтинівки і трасу Н-24

Вчергове нагадуємо, що недотримання природоохоронного законодавства карається законом.

Штрафи за порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення для громадян складають від 340  до 1360  - для громадян, від 850 до 1700 – для суб’єктів підприємницької діяльності.

Кримінальний кодекс України за забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, в тому числі для громадян, передбачає штраф від 17,0 до 51,0 тис. грн.

Звертаємо увагу населення смт. Костянтинівки та малоповерхової житлової забудови, хто має змогу власним транспортом вивозити пакети зі сміттям у посадки та лісополоси, що оплатити централізований вивіз відходів міським комунальним підприємством - значно дешевше (23,6 грн) та простіше (діє графік вивозу), ніж направляти кошти на ліквідацію масштабних місць накопичення сміття, які можна було б залучити для благоустрою громади.