Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України
AA

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спільно зі представником управління економічного розвитку, інспектором з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області) та дільничним офіцером поліції відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області проведено рейд по території Южноукраїнської міської територіальної громади з метою виявлення та попередження продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України.

Під час виходу була здійснена перевірка місць торгівлі та зафіксовано дві точки продажу ранньоквітучих червонокнижних рослин, а саме – підсніжників, за адресами:

1. Проспект Незалежності, ринок «Господар» - 1 точка реалізації;

2. Проспект Незалежності (біля магазину «Сільпо») – 1 точка реалізації.

Щодо осіб, які проводили продаж червонокнижних рослин, складено протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до ч. 2 ст. 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Рішення про притягнення до адміністративної відповідальності порушників природоохоронного законодавства буде приймати Южноукраїнський міський суд.

Порушників було проінформовано про заборону торгівлі ранньоквітучими рослинами, занесеними до Червоної книги України. Крім того, роздані інформаційно-роз’яснювальні листівки, в яких викладені законодавчі норми заборони та адміністративно-господарські штрафи, які накладаються за їх порушення.

 

Читайте також

Що таке ЕкоЗагроза

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

ЕкоЗагроза – це офіційний ресурс Міндовкілля, розроблений за підтримки Міністерства цифрової т...

Щороку 5 грудня за підтримки продовольчої і сільськогосподарської організації ООН відзначають Всесвітній день ґрунтів (World Soil Day)

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Вперше з ініціативою установи Всесвітнього дня ґрунтів виступив Міжнародний союз ґрунтознавства (IUS...