Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Інформація про роботу комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" за 9 місяців 2017 року
AA

Інформація про роботу комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" за 9 місяців 2017 року

Основним завданням комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» є визначення потреб у наданні соціальних послуг, забезпечення якісного надання соціальних послуг, розширення видів послуг. Тому досить велика робота проведена за 9 місяців 2017 року.

З січня 2017 року започатковано послугу з ремонту взуття, за соціальними цінами.

З квітня 2017 року створено групу денного перебування у відділенні реабілітації дітей-інвалідів комунального закладу, в якій  дітям надається соціальна послуга денного догляду. В цій групі 10 дітей підліткового віку з порушеннями фізичного і розумового розвитку перебувають у відділенні 10 годин на добу. Це дає змогу працевлаштовуватися батькам. Для дітей організовано триразове збалансоване харчування, денний відпочинок, проводяться заходи з соціально – культурної реабілітації.

З 01.06.2017 надаються транспортні послуги у службі «Соціальне таксі» автомобілем «Соболь», а саме перевозка інвалідів-візочників, екскурсійні поїздки відпочиваючих у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг та підопічних відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Організовано неодноразові поїздки до с.Садове (міні-зоопарк), с.Мигія (Радонове озеро), до Південного Бугу, екскурсії до Южноукраїнського міського історичного музею.

З вересня 2017 року введено нову послугу у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги «соціальна перукарня» за соціальними тарифами - фарбування волосся.

З листопада запроваджується послуга швачки за соціальними тарифами. 

Завдяки співпраці з депутатськім корпусом були виділені кошти понад 15,0 тис.грн. (з депутатського фонду), за які було   придбано апарат для приготування кисневої пінки, для покращення самопочуття, зниження ознак хронічних хвороб; апарат Біоптрон для зміцнення загального імунітету, зняття проявів алергії, зменшення запалень; багатофункціональне масажне крісло для об'ємного масажу всього тіла для зняття напруги та втоми; аромолампу – дієвий профілактичний засіб проти простудних захворювань. Придбання даного обладнання дозволить розширити послуги. Тому вже у жовтні-листопаді відпочиваючі відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг отримують нові види послуг, які раніше не отримували.

Постійно працюємо над покращенням  належних матеріальних умов у відділеннях. Також за депутатські кошти придбані два телевізори,  акустичну систему, дві цифрові камери, кухонні меблі з вмонтованою варочною поверхнею у відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг та відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів, що дозволить покращити якість надання послуг, та зробить цікавий досуг.

З жовтня в комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» продовжує працювати факультет “Комп'ютерної грамотності” та “Медиковалеологічний”. У новому навчальному році в рамках роботи Університету третього віку відкрито 3 нових факультети в «Університеті третього віку», а саме: з жовтня «Основи права», а з листопада «Літературного та художньо-прикладного мистецтва», «Фізичного виховання».

Важливим напрямком в роботі комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» є проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи серед населення нашого міста з питань надання соціальних послуг громадянам похилого віку та інвалідам.

Донесення до громадян у доступній формі питання соціального захисту це один із головних напрямків роботи спеціалістів комунального закладу.   

Вся робота, яка проводиться спеціалістами територіального центру висвітлюється у буклетах та розміщується на офіційному веб-сайті міста Южноукраїнськ у розділі «Гуманітарна сфера та культура» сторінка «Комунальний заклад територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська».

Всього з початку року  соціальними послугами комунального закладу скористались 7606 осіб незахищених верств населення, з них за оплату 1840 осіб.

                 

 

 

Читайте також

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...

Запрошуємо мешканців нашої громади а також внутрішньо перемішених осіб, які зареєстровані на території Южноукраїнської міської територіальної громади скористатися пунктом прийому та видачі речей

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Ми пропонуємо одяг, іграшки, речі першої необхідності, дитячі речі. Вся допомога надається жителям н...

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене з ініціативи Міжнародної ради дитячої книг...

2 квітня – Всесвітній день поширення знань про аутизм

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

2 квітня кожного року відзначаємо Всесвітній день поширення знань про аутизм. Пам’ятний день з...

Бонусне психологічне заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні працювали в парах, групі, було багато тілесних практик, які дозволяють швидко розслабитись,...