Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація про роботу комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська" за 9 місяців 2017 року

31.10.2017
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська"

Основним завданням комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» є визначення потреб у наданні соціальних послуг, забезпечення якісного надання соціальних послуг, розширення видів послуг. Тому досить велика робота проведена за 9 місяців 2017 року.

З січня 2017 року започатковано послугу з ремонту взуття, за соціальними цінами.

З квітня 2017 року створено групу денного перебування у відділенні реабілітації дітей-інвалідів комунального закладу, в якій  дітям надається соціальна послуга денного догляду. В цій групі 10 дітей підліткового віку з порушеннями фізичного і розумового розвитку перебувають у відділенні 10 годин на добу. Це дає змогу працевлаштовуватися батькам. Для дітей організовано триразове збалансоване харчування, денний відпочинок, проводяться заходи з соціально – культурної реабілітації.

З 01.06.2017 надаються транспортні послуги у службі «Соціальне таксі» автомобілем «Соболь», а саме перевозка інвалідів-візочників, екскурсійні поїздки відпочиваючих у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг та підопічних відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Організовано неодноразові поїздки до с.Садове (міні-зоопарк), с.Мигія (Радонове озеро), до Південного Бугу, екскурсії до Южноукраїнського міського історичного музею.

З вересня 2017 року введено нову послугу у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги «соціальна перукарня» за соціальними тарифами - фарбування волосся.

З листопада запроваджується послуга швачки за соціальними тарифами. 

Завдяки співпраці з депутатськім корпусом були виділені кошти понад 15,0 тис.грн. (з депутатського фонду), за які було   придбано апарат для приготування кисневої пінки, для покращення самопочуття, зниження ознак хронічних хвороб; апарат Біоптрон для зміцнення загального імунітету, зняття проявів алергії, зменшення запалень; багатофункціональне масажне крісло для об'ємного масажу всього тіла для зняття напруги та втоми; аромолампу – дієвий профілактичний засіб проти простудних захворювань. Придбання даного обладнання дозволить розширити послуги. Тому вже у жовтні-листопаді відпочиваючі відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг отримують нові види послуг, які раніше не отримували.

Постійно працюємо над покращенням  належних матеріальних умов у відділеннях. Також за депутатські кошти придбані два телевізори,  акустичну систему, дві цифрові камери, кухонні меблі з вмонтованою варочною поверхнею у відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг та відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів, що дозволить покращити якість надання послуг, та зробить цікавий досуг.

З жовтня в комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» продовжує працювати факультет “Комп'ютерної грамотності” та “Медиковалеологічний”. У новому навчальному році в рамках роботи Університету третього віку відкрито 3 нових факультети в «Університеті третього віку», а саме: з жовтня «Основи права», а з листопада «Літературного та художньо-прикладного мистецтва», «Фізичного виховання».

Важливим напрямком в роботі комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Южноукраїнська» є проведення інформаційно - роз’яснювальної роботи серед населення нашого міста з питань надання соціальних послуг громадянам похилого віку та інвалідам.

Донесення до громадян у доступній формі питання соціального захисту це один із головних напрямків роботи спеціалістів комунального закладу.   

Вся робота, яка проводиться спеціалістами територіального центру висвітлюється у буклетах та розміщується на офіційному веб-сайті міста Южноукраїнськ у розділі «Гуманітарна сфера та культура» сторінка «Комунальний заклад територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська».

Всього з початку року  соціальними послугами комунального закладу скористались 7606 осіб незахищених верств населення, з них за оплату 1840 осіб.