Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Доповідь представника Южно-Української АЕС визнано кращою на міжнародній конференції
AA

Доповідь представника Южно-Української АЕС визнано кращою на міжнародній конференції

Доповідь інженера служби наладки та випробувань обладнання ЮУАЕС Віталія Медвінського визнано кращою в категорії "Ремонт і технічне обслуговування" на VI Міжнародній науково-технічній конференції молодих працівників "Молодь АЕС: безпека, наука та виробництво". Вона проходила з 2 по 5 жовтня на Ленінградській АЕС. У конференції брали участь молоді працівники - переможці та призери конкурсів науково-технічних доповідей АЕС Росії й України. Всього було представлено 28 доповідей. Цього року іх було розділено на 4 категорії залежно від тематики. У кожній з них визначалася  краща доповідь.

Від ЮУАЕС прозвучали дві доповіді. Віталій Медвінський представив порівняльний аналіз методів прогнозування зносу трубопроводів другого контуру АЕС, а інженер з експлуатації реакторного обладнання В'ячеслав Губа - доповідь у розділі "Експлуатація, безпека та надійність, зняття з експлуатації". Дослідження, в якому він проаналізував обсяг ринку праці для кваліфікованих фахівців атомної енергетики України до 2030 року, за кількістю балів було другим у своїй номінації.

До складу делегації енергокомпанії входили 9 осіб на чолі з головою комісії виробничої діяльності та навчання Ради молоді первинної профспілкової організації НАЕК «Енергоатом» Михайлом Шуваєвим (ЮУАЕС). Українці привезли перші місця в двох з чотирьох категорій. Кубок у розділі "Поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами" поїхав на Хмельницьку АЕС. Його завоював оператор спецводоочистки Володимир Гудзь з доповіддю "Впровадження комплексної технології наносорбції, кавітації й окислення в переробці рідких радіоактивних відходів з використанням установки центрифугування".

Участь у міжнародній конференції - останній, завершуючий етап для переможців конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників ДП НАЕК "Енергоатом". На першому етапі наукове змагання проходить у відокремлених підрозділах. Переможці беруть участь у конкурсі НАЕК "Енергоатом". Автори відібраних на ньому робіт, причому, не завжди призери, отримують право представляти компанію на міжнародному рівні.

Віталій Медвінський і В'ячеслав Губа вже утретє брали участь у конкурсі наукових доповідей ЮУАЕС. Віталій у 2010 році був єдиним учасником у виробничій секції - свого роду першою ластівкою, оскільки конкурс проводився на станції уперше. У тому ж році він посів друге місце в конкурсі НАЕК, виборовши право участі в Міжнародній конференції на Балаковській АЕС, де також виборов друге місце. А наступного року В'ячеслав Губа став переможцем в конкурсах АЕС, НАЕК "Енергоатом" і учасником конференції на Курській АЕС. У 2012 році переможець конкурсів ЮУАЕС і НАЕК "Енергоатом" черговий електромонтер електроцеху ЮУАЕС Дмитро Твердохліб посів перше місце на Міжнародній конференції, що проходила на Калінінській АЕС.

Конкурси наукових доповідей у ДП НАЕК "Енергоатом" проводяться щорічно з метою стимулювання ініціативи, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань, обміну досвідом, генерації нових ідей у ??молодих працівників і пошуку нових шляхів оптимізації виробничого процесу. У них можуть брати участь працівники віком до 35 років включно.

На фото: Заступник Генерального директора, директор філії ВАТ "Концерн Росенергоатом" "Ленінградська атомна станція" Володимир Перегуда вручає нагороду Віталію Медвінському; учасники конференції на екскурсії Ленінградською АЕС.  

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...