Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Доповідь представника Южно-Української АЕС визнано кращою на міжнародній конференції

10.10.2013
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

Доповідь інженера служби наладки та випробувань обладнання ЮУАЕС Віталія Медвінського визнано кращою в категорії "Ремонт і технічне обслуговування" на VI Міжнародній науково-технічній конференції молодих працівників "Молодь АЕС: безпека, наука та виробництво". Вона проходила з 2 по 5 жовтня на Ленінградській АЕС. У конференції брали участь молоді працівники - переможці та призери конкурсів науково-технічних доповідей АЕС Росії й України. Всього було представлено 28 доповідей. Цього року іх було розділено на 4 категорії залежно від тематики. У кожній з них визначалася  краща доповідь.

Від ЮУАЕС прозвучали дві доповіді. Віталій Медвінський представив порівняльний аналіз методів прогнозування зносу трубопроводів другого контуру АЕС, а інженер з експлуатації реакторного обладнання В'ячеслав Губа - доповідь у розділі "Експлуатація, безпека та надійність, зняття з експлуатації". Дослідження, в якому він проаналізував обсяг ринку праці для кваліфікованих фахівців атомної енергетики України до 2030 року, за кількістю балів було другим у своїй номінації.

До складу делегації енергокомпанії входили 9 осіб на чолі з головою комісії виробничої діяльності та навчання Ради молоді первинної профспілкової організації НАЕК «Енергоатом» Михайлом Шуваєвим (ЮУАЕС). Українці привезли перші місця в двох з чотирьох категорій. Кубок у розділі "Поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами" поїхав на Хмельницьку АЕС. Його завоював оператор спецводоочистки Володимир Гудзь з доповіддю "Впровадження комплексної технології наносорбції, кавітації й окислення в переробці рідких радіоактивних відходів з використанням установки центрифугування".

Участь у міжнародній конференції - останній, завершуючий етап для переможців конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників ДП НАЕК "Енергоатом". На першому етапі наукове змагання проходить у відокремлених підрозділах. Переможці беруть участь у конкурсі НАЕК "Енергоатом". Автори відібраних на ньому робіт, причому, не завжди призери, отримують право представляти компанію на міжнародному рівні.

Віталій Медвінський і В'ячеслав Губа вже утретє брали участь у конкурсі наукових доповідей ЮУАЕС. Віталій у 2010 році був єдиним учасником у виробничій секції - свого роду першою ластівкою, оскільки конкурс проводився на станції уперше. У тому ж році він посів друге місце в конкурсі НАЕК, виборовши право участі в Міжнародній конференції на Балаковській АЕС, де також виборов друге місце. А наступного року В'ячеслав Губа став переможцем в конкурсах АЕС, НАЕК "Енергоатом" і учасником конференції на Курській АЕС. У 2012 році переможець конкурсів ЮУАЕС і НАЕК "Енергоатом" черговий електромонтер електроцеху ЮУАЕС Дмитро Твердохліб посів перше місце на Міжнародній конференції, що проходила на Калінінській АЕС.

Конкурси наукових доповідей у ДП НАЕК "Енергоатом" проводяться щорічно з метою стимулювання ініціативи, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань, обміну досвідом, генерації нових ідей у ??молодих працівників і пошуку нових шляхів оптимізації виробничого процесу. У них можуть брати участь працівники віком до 35 років включно.

На фото: Заступник Генерального директора, директор філії ВАТ "Концерн Росенергоатом" "Ленінградська атомна станція" Володимир Перегуда вручає нагороду Віталію Медвінському; учасники конференції на екскурсії Ленінградською АЕС.