Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Туристи на Южно-Українській АЕС
AA

Туристи на Южно-Українській АЕС

28 та 29 вересня в районі скельного масиву поряд з Южноукраїнськом відбувся традиційний для Миколаївщини туристичний фестиваль «Відпочивай активно!». Однією з відмінностей цьогорічного фестивалю було те, що до його програми входило знайомство з містоутворюючим підприємством міста атомників – Южно-Українським енергетичним комплексом.

Фестиваль, присвячений Всесвітньому дню туризму та Дню туризму в Україні, на берегах Південного Бугу поблизу міста-супутника АЕС організовується щорічно в останні вихідні вересня. Його програма зазвичай дуже насичена. До неї входять відкриті обласні змагання з техніки гірського туризму, концерт бардівської пісні, майстер-клас зі скелелазіння, форсування річки Південний Буг, кулінарний конкурс похідної кухні та ін. Цього року до традиційних заходів додалася екскурсія до Южно-Українського енергокосплексу. Туристи побували на оглядових майданчиках ЮУАЕС та Ташлицької ГАЕС, за допомогою спеціальних макетів у інформаційно-культурному центрі ВП ЮУАЭС познайомилися з принципом роботи унікального підприємства, що об’єднує атомну, гідро- та гідроакумулюючу станції.

Миколаївщина – один з високорозвинутих індустріальних регіонів України. У загальнодержавному поділі на долю промислового комплексу області випадає близько 2% реалізованої промислової продукції. У різних галузях промисловості тут трудиться більше 80 тисяч працівників. Сім тисяч з них складає колектив енергокомплексу на Південному Бузі.  Це головне енергетичне підприємство Миколаївщини. Спільний  щорічний виробіток АЕС, ГЕС і ГАЕС складає 17-20 млрд кіловат-годин. Це більш ніж утричі перевищує потреби області.

За три десятиріччя своєї історії Южно-Українським енергокомплексом вироблено більше 480 млрд кіловат-годин. Це приблизно два з половиною обсяги середньорічного споживання країни (за показниками 2012р.). Таким чином, завдяки роботі  лише цього підприємства промисловість, сільське господарство, транспорт і населення України протягом двох з половиною років були забезпечені електроенергією.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...