Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На третьому блоці Южно-Української АЕС почалася інспекція ядерного палива "Westinghouse"
AA

На третьому блоці Южно-Української АЕС почалася інспекція ядерного палива "Westinghouse"

 23 вересня на енергоблоці №3 Южно-Української АЕС розпочато монтаж стенду інспекції та ремонту тепловиділяючих збірок транснаціональної фірми "Westinghouse" (ТВЗ-W). Для цього  на атомну станцію прибули представники компанії-постачальника.

Будучи новим елементом стосовно обладнання АЕС з реакторами ВВЕР-1000, новий стенд дозволить виконувати не лише поглиблений аналіз стану тепловиділяючих збірок "Westinghouse", а й, у разі потреби, проводити виявлення та видалення негерметичних твел (тепловиділяючих елементів). Монтаж ведуть фахівці "Westinghouse" спільно з персоналом енергоремонтного підрозділу ВП ЮУАЕС.

У паливній кампанії 2012-2013 рр. на енергоблоці №3 Южно-Української атомної станції експлуатувалися 66 ТВЗ-W. За інформацією фахівців АЕС, під час роботи реактора на потужності зауважень до їх експлуатації не було, негерметичних твел у паливних збірках "Westinghouse" не зафіксовано. На сьогодні усі ТВЗ-W вивантажено до басейну витримки, підготовлено до проведення інспекції.

Інспекція тепловиділяючих збірок транснаціональної фірми "Westinghouse" - плановий захід. Вона проводиться в процесі перевантаження активної зони під час планово-попереджувального ремонту блоку №3 (стартував 17 серпня 2013 р.). За результатами вказаної інспекції прийматиметься рішення щодо можливості подальшої безпечної експлуатації ТВЗ-W.

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...