Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На третьому блоці Южно-Української АЕС почалася інспекція ядерного палива "Westinghouse"
AA

На третьому блоці Южно-Української АЕС почалася інспекція ядерного палива "Westinghouse"

 23 вересня на енергоблоці №3 Южно-Української АЕС розпочато монтаж стенду інспекції та ремонту тепловиділяючих збірок транснаціональної фірми "Westinghouse" (ТВЗ-W). Для цього  на атомну станцію прибули представники компанії-постачальника.

Будучи новим елементом стосовно обладнання АЕС з реакторами ВВЕР-1000, новий стенд дозволить виконувати не лише поглиблений аналіз стану тепловиділяючих збірок "Westinghouse", а й, у разі потреби, проводити виявлення та видалення негерметичних твел (тепловиділяючих елементів). Монтаж ведуть фахівці "Westinghouse" спільно з персоналом енергоремонтного підрозділу ВП ЮУАЕС.

У паливній кампанії 2012-2013 рр. на енергоблоці №3 Южно-Української атомної станції експлуатувалися 66 ТВЗ-W. За інформацією фахівців АЕС, під час роботи реактора на потужності зауважень до їх експлуатації не було, негерметичних твел у паливних збірках "Westinghouse" не зафіксовано. На сьогодні усі ТВЗ-W вивантажено до басейну витримки, підготовлено до проведення інспекції.

Інспекція тепловиділяючих збірок транснаціональної фірми "Westinghouse" - плановий захід. Вона проводиться в процесі перевантаження активної зони під час планово-попереджувального ремонту блоку №3 (стартував 17 серпня 2013 р.). За результатами вказаної інспекції прийматиметься рішення щодо можливості подальшої безпечної експлуатації ТВЗ-W.

 

Читайте також

До уваги жителів громади!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Цієї неділі Україна вже втретє святкуватиме Великдень під час повномасштабної війни. Зазвичай, в цей...

Хвилинка доброти та допомоги

Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Напередодні світлого свята Великодня  управління охорони здоров’я Южноукраїнської місь...

Відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

02.05.2024 року в залі засідань виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради, під головува...

Екологічна акція

Южноукраїнський міський центр соціальних служб

  02 травня 2024 року колектив Южноукраїнського міського центру соціальних служб долучи...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Знову сумна звістка сколихнула Южноукраїнську територіальну громаду. 30.04.2024 помер мешканець нашо...