Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

На третьому блоці Южно-Української АЕС почалася інспекція ядерного палива "Westinghouse"

25.09.2013
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

 23 вересня на енергоблоці №3 Южно-Української АЕС розпочато монтаж стенду інспекції та ремонту тепловиділяючих збірок транснаціональної фірми "Westinghouse" (ТВЗ-W). Для цього  на атомну станцію прибули представники компанії-постачальника.

Будучи новим елементом стосовно обладнання АЕС з реакторами ВВЕР-1000, новий стенд дозволить виконувати не лише поглиблений аналіз стану тепловиділяючих збірок "Westinghouse", а й, у разі потреби, проводити виявлення та видалення негерметичних твел (тепловиділяючих елементів). Монтаж ведуть фахівці "Westinghouse" спільно з персоналом енергоремонтного підрозділу ВП ЮУАЕС.

У паливній кампанії 2012-2013 рр. на енергоблоці №3 Южно-Української атомної станції експлуатувалися 66 ТВЗ-W. За інформацією фахівців АЕС, під час роботи реактора на потужності зауважень до їх експлуатації не було, негерметичних твел у паливних збірках "Westinghouse" не зафіксовано. На сьогодні усі ТВЗ-W вивантажено до басейну витримки, підготовлено до проведення інспекції.

Інспекція тепловиділяючих збірок транснаціональної фірми "Westinghouse" - плановий захід. Вона проводиться в процесі перевантаження активної зони під час планово-попереджувального ремонту блоку №3 (стартував 17 серпня 2013 р.). За результатами вказаної інспекції прийматиметься рішення щодо можливості подальшої безпечної експлуатації ТВЗ-W.