Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На Южно-Українській АЕС пройшли навчання з фізичного захисту
AA

На Южно-Українській АЕС пройшли навчання з фізичного захисту

12-13 вересня, згідно з затвердженим НАЕК "Енергоатом" планом, на ЮУАЕС пройшли тактичні навчання з перевірки готовності сил і засобів, задіяних у забезпеченні фізичного захисту та антитерористичної захищеності станції.

Сценарій тактичних навчань включав сім планових ввідних і одну додаткову.  За їх допомоги належало здійснити перевірку готовності до припинення спроби незаконного проникнення на атомну станцію, а також здатності до ліквідації диверсійно-терористичної загрози вже на її території.

Головними учасниками навчань були персонал, служба фізичного захисту та загін відомчої воєнізованої охорони АЕС, а також особовий склад військової частини, що несе охорону об'єкту. Спостерігачами виступали представники дирекції з фізичного захисту НАЕК "Енергоатом" і Головного управління Внутрішніх військ України. "Такі навчання для нас - це іспит на готовність діяти в умовах кризової ситуації, - прокоментував захід командир в/ч 3044 полковник Левицький. - До виконання поставленого завдання було залучено особовий склад, техніку та службових собак, які виявляли вибухові речовини, точніше, їх імітатори".

Керував знешкодженням умовних диверсантів антитерористичний штаб на чолі з заступником генерального директора ВП ЮУАЕС з фізичного захисту та режиму Іваном Жебетом. Підбиваючи підсумки навчань, він зазначив: "Усі ввідні, як і наші дії у відповідь мають гриф обмеженого доступу. То ж я їх не розкриватиму, так як у навчальній ситуації з припинення протиправних дій стосовно ядерного об'єкту наші підрозділи поводилися так, як відповідатимуть на реальну терористичну загрозу в разі її виникнення. Скажу лише, що ми відпрацьовували первинне реагування на спробу теракту. Загальна оцінка навчань позитивна. З поставленими завданнями учасники заходу справилися".

Навчання з фізичного захисту на атомних станціях України проводяться щорічно, починаючи з 1997 року. У поточному році Южно-Українська АЕС - третій майданчик, де відпрацьовувалися практичні дії з антитерористичного захисту. 

Читайте також

До уваги підприємств, установ, організацій, підприємців Южноукраїнської міської територіальної громади!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

У зв’язку з надзвичайно високим класом пожежної небезпеки, яка склалася на сьогоднішній день,...

Обласна акція "Ми вистоїмо!"

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

13 червня 2024 року Южноукраїнська міська територіальна громада приєдналася до обласної акції «...

КП ТВКГ інформує

Комунальне підприємство «Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство»

  Комунальним підприємством «Теплопостачання та  водо-каналізаційне гос...

Шановні жителі громади!

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Управління з питань надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської мі...

Відбулось протиаварійне тренування

Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

12-13 червня 2024 року Южноукраїнська міська територіальна громада взяла участь у проведенні спільни...