Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | «Молодь має знати свою історію та долучатися до культурного та духовного життя», - Наталя Іванцова
AA

«Молодь має знати свою історію та долучатися до культурного та духовного життя», - Наталя Іванцова

Великий  вплив на культуру кожного народу має його релігія, тому значення Хрещення Київської Русі для українського  народу  неможливо переоцінити. Так, у  оновленому Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські  казарми» цій темі присвячений цілий експозиційний зал, що має назву «Духовне та культурне життя краю  в XIX  початку  XX століття», в якому головне місце займають  документи та предмети, що  розповідають про релігійну історію нашого регіону.

Напередодні важливої для всього православного світу дати 1025-річчя  Хрещення Русі  до музею завітали заступник голови ОДА  Наталя  Іванцова,  начальник управління культури, національностей  та релігії Світлана Гладун, представники духовенства, освіти та культури.  Гості  мали можливість ознайомитися   з унікальними експонатами музею, що  висвітлюють  духовне життя, історію нашої області та взяти участь у тематичній екскурсії «Християнські витоки української культури». 

 Свято Хрещення Київської Русі відзначається на державному рівні відповідно до указу Президента України і має, за  словами Глави держави, вплив не лише на  формування культури, а й на історію нашої держави загалом.

Спілкуючись з представниками музею, заступник губернатора Наталя Іванцова відмітила важливість подібних заходів для молодого покоління, оскільки молодь повинна знати та шанувати свою історію, а хрещення Київської Русі є її важливою сторінкою.

   Варто зазначити, що Миколаївський обласний краєзнавчий музей  має чим здивувати своїх відвідувачів.  В колекції музею зберігаються  180 ікон, зокрема, такі як «Хрещення», «Микола Чудотворець», «Богоматір Казанська» та інші. Особливе місце в експозиції займають «Требник» Петра Могили,  «Устав про житіє», інші рукописні книги XVIII - XIX  століть та макет собору Святого Великомученика Григорія Великої Арменії.

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...