Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

«Молодь має знати свою історію та долучатися до культурного та духовного життя», - Наталя Іванцова

25.07.2013
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Миколаївської ОДА

Великий  вплив на культуру кожного народу має його релігія, тому значення Хрещення Київської Русі для українського  народу  неможливо переоцінити. Так, у  оновленому Миколаївському обласному краєзнавчому музеї «Старофлотські  казарми» цій темі присвячений цілий експозиційний зал, що має назву «Духовне та культурне життя краю  в XIX  початку  XX століття», в якому головне місце займають  документи та предмети, що  розповідають про релігійну історію нашого регіону.

Напередодні важливої для всього православного світу дати 1025-річчя  Хрещення Русі  до музею завітали заступник голови ОДА  Наталя  Іванцова,  начальник управління культури, національностей  та релігії Світлана Гладун, представники духовенства, освіти та культури.  Гості  мали можливість ознайомитися   з унікальними експонатами музею, що  висвітлюють  духовне життя, історію нашої області та взяти участь у тематичній екскурсії «Християнські витоки української культури». 

 Свято Хрещення Київської Русі відзначається на державному рівні відповідно до указу Президента України і має, за  словами Глави держави, вплив не лише на  формування культури, а й на історію нашої держави загалом.

Спілкуючись з представниками музею, заступник губернатора Наталя Іванцова відмітила важливість подібних заходів для молодого покоління, оскільки молодь повинна знати та шанувати свою історію, а хрещення Київської Русі є її важливою сторінкою.

   Варто зазначити, що Миколаївський обласний краєзнавчий музей  має чим здивувати своїх відвідувачів.  В колекції музею зберігаються  180 ікон, зокрема, такі як «Хрещення», «Микола Чудотворець», «Богоматір Казанська» та інші. Особливе місце в експозиції займають «Требник» Петра Могили,  «Устав про житіє», інші рукописні книги XVIII - XIX  століть та макет собору Святого Великомученика Григорія Великої Арменії.