Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Врятувати. Запобігти. Допомогти
AA

Врятувати. Запобігти. Допомогти

Літо – чудова пора, якій понад усе раді школярі, що на цілих три місяці забули про гучний дзвінок на урок і домашні завдання. Одні хлопчиська і дівчатка проводять канікули в селі у бабусь і дідусів. Інші оздоровлюються в таборах і пансіонатах. А дорослі піклуються, щоб дитяче дозвілля було не тільки цікавим, але і корисним, у тому числі проявляють турботу і співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).
«Врятувати. Запобігти. Допомогти». Під таким девізом проходило захоплююче пожежно-рятувальне шоу, що відбулося 26 червня в дитячому оздоровчому таборі «Калинонька» на базі Южноукраїнської загальноосвітньої школи №4. Організували та провели його міський сектор ДСНС України у Миколаївській області і 25-а Державна пожежно-рятувальна частина спільно з міськими курсами Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області. Дітвора чекала на гостей з ДСНС з нетерпінням і готувалася до зустрічі із справжніми рятувальниками. 
Начальник міського сектору ДСНС Олександр Братанчук подякував дітям за теплий прийом. У своєму вітальному слові він зазначив, що проводити тематичні дні у дитячих оздоровчих таборах для пожежників-рятувальників вже давно стало доброю традицією і виразив надію, що одержані цього дня знання, хлоп'ята відвезуть додому і ними поділяться зі своїми друзями і близькими.  
Начальник міських курсів цивільного захисту Миколаївської області Олександр Горбенко ознайомив малечу з правилами безпеки під час відпочинку на воді.
На спортмайданчику був продемонстровано показове розгортання пожежного підрозділу. Вогнеборці продемонстрували дітям влаштування пожежної автоцистерни і аварійно-рятувального автомобіля, зразки спеціального обладнання, які пожежні застосовують в боротьбі з вогнем і при ліквідації надзвичайних подій.
Бійці розгорнули пожежні рукава і подали піну на гасіння умовної  пожежі, потім з лафетного ствола вгору пустили водяний залп. Було продемон-стровано дію спеціального аварійно-рятувального обладнання - електрорізака і бензопили.
Але, без сумніву, найрадіснішим і бажаним для дітвори – особливо для хлопчиків – став показ справжньої пожежної техніки. А хто з них не мріяв посидіти за кермом справжнього «звіра» - спеціалізованого аварійно-рятувального автомобіля АРА-20 на базі повнопривідного КАМАЗу.
Діти веселилися від душі. Напевно, у той момент на хвилиночку побути справжнім пожежником мріяв кожний з них. 
 
 

 

Читайте також

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 29.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перел...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 29.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 29 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної...

До відома жителів громади

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На офіційний сайт міста Южноукраїнська надійшла електронна петиція від громадянки Кирилової І.І...