Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Врятувати. Запобігти. Допомогти

27.06.2013
Управління з питань надзвичайних ситуацій, МР та ВПО
Літо – чудова пора, якій понад усе раді школярі, що на цілих три місяці забули про гучний дзвінок на урок і домашні завдання. Одні хлопчиська і дівчатка проводять канікули в селі у бабусь і дідусів. Інші оздоровлюються в таборах і пансіонатах. А дорослі піклуються, щоб дитяче дозвілля було не тільки цікавим, але і корисним, у тому числі проявляють турботу і співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).
«Врятувати. Запобігти. Допомогти». Під таким девізом проходило захоплююче пожежно-рятувальне шоу, що відбулося 26 червня в дитячому оздоровчому таборі «Калинонька» на базі Южноукраїнської загальноосвітньої школи №4. Організували та провели його міський сектор ДСНС України у Миколаївській області і 25-а Державна пожежно-рятувальна частина спільно з міськими курсами Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Миколаївської області. Дітвора чекала на гостей з ДСНС з нетерпінням і готувалася до зустрічі із справжніми рятувальниками. 
Начальник міського сектору ДСНС Олександр Братанчук подякував дітям за теплий прийом. У своєму вітальному слові він зазначив, що проводити тематичні дні у дитячих оздоровчих таборах для пожежників-рятувальників вже давно стало доброю традицією і виразив надію, що одержані цього дня знання, хлоп'ята відвезуть додому і ними поділяться зі своїми друзями і близькими.  
Начальник міських курсів цивільного захисту Миколаївської області Олександр Горбенко ознайомив малечу з правилами безпеки під час відпочинку на воді.
На спортмайданчику був продемонстровано показове розгортання пожежного підрозділу. Вогнеборці продемонстрували дітям влаштування пожежної автоцистерни і аварійно-рятувального автомобіля, зразки спеціального обладнання, які пожежні застосовують в боротьбі з вогнем і при ліквідації надзвичайних подій.
Бійці розгорнули пожежні рукава і подали піну на гасіння умовної  пожежі, потім з лафетного ствола вгору пустили водяний залп. Було продемон-стровано дію спеціального аварійно-рятувального обладнання - електрорізака і бензопили.
Але, без сумніву, найрадіснішим і бажаним для дітвори – особливо для хлопчиків – став показ справжньої пожежної техніки. А хто з них не мріяв посидіти за кермом справжнього «звіра» - спеціалізованого аварійно-рятувального автомобіля АРА-20 на базі повнопривідного КАМАЗу.
Діти веселилися від душі. Напевно, у той момент на хвилиночку побути справжнім пожежником мріяв кожний з них.