Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | "Атомний" факультатив для старшокласників
AA

"Атомний" факультатив для старшокласників

13 жовтня для старшокласників Южноукраїнська стартував традиційний цикл факультативних занять "Вступ до ядерної енергетики". За їх допомогою вже більше 15 років фахівці відділу роботи з громадськістю та ЗМІ допомагають підростаючому поколінню знайомитися зі складним і цікавим світом атомної енергетики.
Факультативний курс складається з 9 занять. У їх ході учні познайомляться з загальною екологічною ситуацією в нашій країні, будовою та принципом роботи ядерного реактора, основними критеріями радіаційної та ядерної безпеки, системою контролю радіаційної обстановки на підприємстві та в 30-кілометровій зоні АЕС. З ознайомлювальними екскурсіями старшокласники побувають в машинній залі атомного енергоблоку, на повномасштабному тренажері, де проходять підготовку оперативники АЕС, відвідають об'єкти гідрокомплексу - Олександрівську ГЕС і Ташлицьку ГАЕС, - що входять до складу єдиного в країні енергетичного підприємства з комплексним використанням базових ядерних, маневрених гідроакумулюючих і традиційних гідропотужностей, - ВП "Южно-Українська АЕС".
Допомагати школярам у освоєнні матеріалу будуть фахівці відділів охорони довкілля та ядерної безпеки, а також цеху радіаційної безпеки АЕС.
Щорічний "атомний" факультатив допомагає підростаючому поколінню розширювати кругозір і формувати власну думку щодо атомної енергетики. Для багатьох старшокласників заняття стають доброю підмогою не лише в особистому розвитку, а й у виборі майбутньої професії.
Факультативні заняття стануть також у нагоді учасникам конкурсу рефератів, який традиційно оголошується після завершення курсу факультативу. Його переможці будуть нагороджені цінними призами від ВП ЮУ АЕС.

 

Читайте також

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

22.07.2024 відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 22.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перелік...

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 22.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Станом на 22 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської територіальної гро...

Пам’ятаємо!

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні минають роковини загибелі Захисника України, воїна нашої громади, матроса 36-ї окремої бриг...