Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

"Атомний" факультатив для старшокласників

15.10.2010
Відділ роботи з громадськістю та ЗМІ ВП ЮУ АЕС

13 жовтня для старшокласників Южноукраїнська стартував традиційний цикл факультативних занять "Вступ до ядерної енергетики". За їх допомогою вже більше 15 років фахівці відділу роботи з громадськістю та ЗМІ допомагають підростаючому поколінню знайомитися зі складним і цікавим світом атомної енергетики.
Факультативний курс складається з 9 занять. У їх ході учні познайомляться з загальною екологічною ситуацією в нашій країні, будовою та принципом роботи ядерного реактора, основними критеріями радіаційної та ядерної безпеки, системою контролю радіаційної обстановки на підприємстві та в 30-кілометровій зоні АЕС. З ознайомлювальними екскурсіями старшокласники побувають в машинній залі атомного енергоблоку, на повномасштабному тренажері, де проходять підготовку оперативники АЕС, відвідають об'єкти гідрокомплексу - Олександрівську ГЕС і Ташлицьку ГАЕС, - що входять до складу єдиного в країні енергетичного підприємства з комплексним використанням базових ядерних, маневрених гідроакумулюючих і традиційних гідропотужностей, - ВП "Южно-Українська АЕС".
Допомагати школярам у освоєнні матеріалу будуть фахівці відділів охорони довкілля та ядерної безпеки, а також цеху радіаційної безпеки АЕС.
Щорічний "атомний" факультатив допомагає підростаючому поколінню розширювати кругозір і формувати власну думку щодо атомної енергетики. Для багатьох старшокласників заняття стають доброю підмогою не лише в особистому розвитку, а й у виборі майбутньої професії.
Факультативні заняття стануть також у нагоді учасникам конкурсу рефератів, який традиційно оголошується після завершення курсу факультативу. Його переможці будуть нагороджені цінними призами від ВП ЮУ АЕС.