Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Організація молоді ПАЕС провела шашковий турнір для дітей зі складною долею
AA

Організація молоді ПАЕС провела шашковий турнір для дітей зі складною долею

Організація молоді Південноукраїнської АЕС, аби підтримати маленьких українців зі складною долею, поновила проведення шашкових турнірів у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей (ЦСПРД). Турнір відбувся минулого тижня. Проходив він за всіма правилами гри у шашки, єдина відмінність - без медалей та призів не залишився жоден з учасників.

Комунальний заклад "Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” розрахований на тимчасовий прихисток маленьких українців віком від 3 до 18 років, які опинилися у складних життєвих обставинах, надання їм соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги. Зараз тут перебувають 36 дітлахів. У кожного своя доля та історія, але всіх їх об’єднує бажання попри все мати щасливе дитинство. І саме завдяки небайдужості дорослих - персоналу закладу та його друзів вони отримують комфортні умови для розвитку й реабілітації.

На шашкові турніри у ЦСПРД чекають давно. Їх поставили на “паузу” через коронавірус, а потім відновити традицію не дало повномасштабне вторгнення росії до України. Війна ще не закінчилась, але за спільним рішенням адміністрації закладу і організації молоді ПАЕС шашкові баталії вирішили проводити знову. “Шашки - гра, яка не тільки розвиває інтелектуальні здібності та логічне мислення, але й навчає бути цілеспрямованим, долати перешкоди на шляху і боротися за свою перемогу. Дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, це вкрай важливо”, - підкреслила директорка ЦСПРД Ярослава Мельник.

Протягом року організація молоді ПАЕС планує провести чимало цікавих заходів для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнська. Зокрема, це творчий майстер-клас з термомозаїки, що розвиває дрібну моторику, координацію, фантазію та логічне мислення. Ще один глобальний проєкт - оновлення графіті-стіни навколо спортивного майданчика закладу. “Це буде командна робота. Хочемо залучити декілька підрозділів - будівельно-монтажне управління, цех вентиляції і кондиціонування повітря, а також художників, які допоможуть зробити макети малюнків на стіні”, - зазначив голова організації молоді Євген Мітченко.

В цілому ЦСПРД допомагають чимало підрозділів атомної електростанції. Зокрема, цех вентиляції та кондиціонування повітря опікується Центром соціально-психологічної реабілітації дітей ще з 2010 року. Атомники допомагають підготуватися і до цього літнього сезону. Через постійні тривоги діти більшість часу проводять на території закладу, тож облаштування безпечних зон для відпочинку та гри на вулиці - вкрай важливі.

Такі ініціативи працівників ПАЕС роблять життя дітей у центрі цікавішим і комфортнішим. Спільними зусиллями енергетики створюють усі умови для того, щоб маленькі українці мали віру у підтримку дорослих та надію на краще майбутнє.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте також