Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | На ПАЕС навчаються працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію
AA

На ПАЕС навчаються працівники ЗАЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію

На Південноукраїнській АЕС триває навчання для працівників захопленої російськими загарбниками Запорізької АЕС, які виїхали на підконтрольну Україні територію, та планують продовжити роботу за фахом. 4 березня виповнилось два роки, відколи найбільша в Європі й шоста в світі АЕС, перебуває в окупації.

У навчально-тренувальному центрі підприємства проводять підготовку резерву на посаду провідного інженера з управління реактором. Програма складалася індивідуально з урахуванням особистого досвіду кожного з учасників підготовки. На повномасштабному тренажері оперативники здобувають навички  управління  обладнанням в умовах нормальної експлуатації, в аварійних ситуаціях і під час важких аварій (зокрема, у випадку повного знеструмлення енергоблока або всієї АЕС).

«Ми живемо надією на те, що Запорізька атомна електростанція врешті-решт буде деокупована й ми зможемо повернутися додому, на свої робочі місця. Те, що в Енергоатомі організували навчання, вкотре доводить: про АЕС не забули. Ми готуємось, підвищуємо кваліфікацію, щоб забезпечувати безпечне та стабільне виробництво електроенергії для України», - зазначив працівник окупованої ЗАЕС Роман Шишко.

Крім підготовки на нові посади та підтримання кваліфікації, на Південноукраїнській АЕС працевлаштовують представників тимчасово окупованої ЗАЕС. «На наше підприємство з початку повномасштабного вторгнення прийнято 85 внутрішньо-переміщених осіб, з них 58 - енергодарці. Ще сотня фахівців перебувають на стадії працевлаштування. Цю роботу буде продовжено й надалі», - підкреслив т.в.о. начальника управління кадрів ПАЕС Михайло Костюченко.

Керівництво Південноукраїнської АЕС також сприяє пошуку житла для працівників Запорізької АЕС, зокрема, й за межами міста-супутника – в селищах Арбузинка, Олександрівка, місті Вознесенськ і селі Панкратове. Головна мета – допомогти колегам у скрутній ситуації та разом дочекатися деокупації ЗАЕС, яка неодмінно буде.

Читайте також

Фахівці управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС» продовжують серію дидактичних заходів для дітей

Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

5 квітня учні ліцею №4 м Южноукраїнськ корисно та продуктивно провели позаурочний час в інформаційно...