Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До Дня відмови від поліетиленових пакетів відбулась акція з обміну пластикових пакетів на екологічні сумки-шопери
AA

До Дня відмови від поліетиленових пакетів відбулась акція з обміну пластикових пакетів на екологічні сумки-шопери

До Дня відмови від поліетиленових пакетів відділ екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради провів освітньо –екологічну акцію з обміну поліетиленових пакетів на лляні сумки-шопери з логотипом міста Южноукраїнська. Акція проходила біля магазину «АТБ» по пр. Незалежності, 7 у м. Южноукраїнську.

Ця акція була спрямована на привернення уваги мешканців до проблеми надмірного споживання одноразових пластикових речей та масштабного забруднення пластиковими відходами всіх куточків довкілля. Спеціалісти відділу розповіли мешканцям, що замість пластикових можна та зручно користуватися безпечними для природи речами.

Проблема забруднення вод і грунтів  пластиком стосується не лише України. Нещодавно мікропластик знайшли в Антарктиді. Забруднення планети відходами пластику перетворюється на справжню екологічну катастрофу. Незначна частина одноразових речей на даний час переробляється, частина потрапляє на звалища, а найбільша частина потрапляє в природу.

Під час акції не всі мешканці бажали замінити улюблені пакети на багаторазові сумки, але значна частина погодилася перекласти покупки до нової екологічної сумки та вберегти довкілля від забруднення.

Маємо надію на те, що щороку дедалі збільшуватиметься кількість екологічно свідомих мешканців не тільки нашої громади, а й всієї планети!

 

Читайте також