Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | 5 червня - Всесвітній день навколишнього середовища
AA

5 червня - Всесвітній день навколишнього середовища

Саме в цей день відкрилася Конференція ООН із проблем навколишнього середовища у Стокгольмі в 1972 році, за результатами якої було створено Програму ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).

У 2000 році в цей день розпочато програму ООН «Тисячоліття довкілля – приступити до дій», яка є ще одним нагадуванням людству про його роль в охороні довкілля.

Всесвітній день довкілля вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щороку відзначається в більш ніж 100 країнах світу.

Це свято відзначається по-різному, навіть вуличними мітингами, іноді -велопробігами, “зеленими” концертами, конкурсами творів і плакатів у школах, посадкою дерев, заходами з утилізації відходів та прибирання територій.

Він привертає увагу суспільства до екологічних проблем і підкреслює надважливу необхідність в зміні ставлення людини до природи і її ресурсів. Дуже важливо реалізовувати ці ідеї у громадах, для того, щоб кожен, хто зробив щось для довкілля, зміг усвідомити всю важливість охорони природного середовища.

Всесвітній день навколишнього середовища вкотре нагадує нам, що всі ми живемо на одній планеті, і, не дбаючи про неї, ми шкодимо насамперед собі та своїм дітям і онукам. Тому це свято – дуже гарна нагода для всіх нас зробити крок до кращого довкілля. Кожен сам для себе може підібрати кращий шлях для покращення навколишнього середовища. Ми зробимо це по-різному, але разом зробимо наш світ кращим і охоронятимемо та зберігатимемо природні скарби.

Саме від нас залежить наше майбутнє!

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...