Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Прибрано два місця накопичення сміття біля с. Панкратове  
AA

Прибрано два місця накопичення сміття біля с. Панкратове  

Наприкінці травня 2024 року було завершено прибирання двох несанкціонованих місць накопичення сміття біля с. Панкратове. Одне з них, розташоване в яру, утворилося як неофіційне звалище села досить давно та мало значні масштаби.

Відділом екології, охорони навколишнього природного середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради було проведено обстеження обох локацій та поставлено їх на контроль стосовно прибирання. Під час виявлення звалищ було встановлено склад відходів, визначено, що вони є побутовими, та встановлено на облік.

У підсумку виконавцем робіт було обрано комунальне підприємство «Служба комунального господарства», яке розпочало прибирання відходів на початку травня. Було задіяно важку техніку для вигрібання товстого шару сміття, яке злежувалося роками, а також  ручне вибирання з ґрунту. З ґрунту окрім іншого було вибрано великий обсяг торбинок та пляшок, плівки, інших полімерних відходів, які є головними та дуже небезпечними забруднювачами земель, підземних та поверхневих вод.

У сумі на двох локаціях було зібрано біля 800 кубів побутового сміття.

Звертаємося до мешканців прилеглих осель із закликом залишити мальовничі території навколо с. Панкратове такими ж чистими, якими вони є зараз, користуючись сміттєвими баками та компостуючи рослинні залишки на присадибних ділянках.


До прибирання


Після прибирання

 

Читайте також

Проведено рейд робочої групи щодо заборони продажу ранньоквітучих рослин Червоної книги України

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

07 березня 2024 року відділом екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин спіль...