Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Звіт про роботу комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади у 2023 році
AA

Звіт про роботу комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади у 2023 році

У 2023 році  працівниками комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади” (далі – територіальний центр) виявлено 18619 осіб, які потребували соціальних послуг та  обслуговування ( 2022 рік – 14288 осіб). У порівнянні з минулим роком, на 30,3%, збільшилась чисельність громадян, яким надано послуги.

Війна Росії проти України внесла корективи в усі сфері діяльності. З 26 березня 2022 року територіальним центром проводиться робота щодо обліку та видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які прибули до нашої громади, а також іншим пільговим категоріям громадян Южноукраїнської міської територіальної громади.

Станом на 01.01.2024 в Южноукраїнській міській територіальній громаді зареєстровано 3867 внутрішньо переміщених осіб, крім того пільгові категорії громадян, які мешкають у громаді, налічується понад 11000 осіб.

Усім громадянам було надано різні види соціальних послуг.

У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг.

З початку року відділення відвідало 265 осіб, з них за оплату – 231 особа. У відділенні надано 8454 послуги, у тому числі 719 разових послуг отримала 51 особа.

Для відпочивальників організовано триразове збалансоване харчування (345,0 грн. на 1 особу на день).

У квітні – червні проведено поточний ремонт у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуги, в цей час заїздів не проводили.

В поточному році проведено 11 заїздів.

Всі процедури надаються за направленням лікаря та відпускаються за графіком.

Перелік послуг:

1. Ліжко-масажер„НугаБест”;
2. Масаж нижньої кінцівки;
3. Масаж комірцевої ділянки;
4. Масаж спини;
5. Масаж попереково-крижової ділянки;
6. Масаж шиї;
7. Індуктотермія;
8. Масаж верхньої кінцівки;
9. Послуга лікувальною лампою Біоптрон;
10. Використання масажного крісла;
11. Заняття на біговій доріжці;
12. Процедури на апараті дарсонвалізації;
13. Вживання кисневого коктейлю;
14. Аромотерапія;
15. Інгаляція;
16. Використання килимка «Нуга бест»;
17. Лікувально-оздоровчі заходи «Ультразвук»;
18.Вимірювання рівня цукру на глюкометрі;

19.УФО (тубус-кварц);

20.Використання наколінників турманієвих з підігрівом.

Протягом заїзду відпочивальники мають можливість відвідувати культурні та інші розважальні заклади в межах Южноукраїнської міської територіальної громади.

У липні за кошти міського бюджету було придбане нове модернізоване масажне ліжко Nuga Best NM 5000. Послугою  масажного ліжка тепер активно користуються  відвідувачі відділення.

 На даний час у двох кімнатах відділення завершено косметичний ремонт для організації надання послуг з ЛФК. З 16 листопада введено 0,75 ставки фахівця з фізичної реабілітації для надання відповідних послуг. Фахівець проходить курси підвищення кваліфікації.


У відділенні соціальної допомоги вдома на надомному обслуговуванні перебувало 183 особи похилого віку та осіб з інвалідністю, з них за оплату - 56 осіб. У звітному періоді осіб, яких звільнено від оплати, немає.

Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних в місті, а в сільській місцевості - 8 відповідно до кількості послуг та стандартів. Усі соціальні робітники забезпечені спецодягом, масками, рукавичками та антисептичними засобами, у тому числі 5 соціальних робітників забезпечено велосипедами та сигнальними жилетами. Сільських соціальних працівників забезпечено комп’ютерною технікою.

Послуги у відділенні надаються відповідно до укладених договорів про надання соціальних послуг.

Підопічні відділення отримують наступні послуги:

- послуга у догляду вдома;

 - натуральна допомога;

- інформування;

- консультування;

- представництво інтересів;

- фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 15.03.2023 № 84 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Южноукраїнської міської територіальної громади» (зі змінами) у відділенні надавалася допомога населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру. До надання даного виду послуг задіяні 2 особи.

З травня 2023 року церквою євангельских християн баптистів «Спасіння» для підопічних відділення соціальної допомоги вдома щотижня надається благодійно хліб. Свіжу випічку отримують 50 осіб, у тому числі 3 особи ВПО, які не знаходяться на обслуговуванні у відділенні.

В ЮМТГ протягом осінньо-зимового періоду спільно з представниками 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській обл. проводяться рейди з метою підвищення обізнаності в правилах пожежної безпеки та недопущення пожеж серед осіб підвищеної групи ризику. Проведено 7 рейдів ( 111 сімей), у т.ч. у сільській місцевості 5 рейдів (82 сім'ї).

Соціальними працівниками у сільській місцевості проводиться робота з інформування населення та консультування з питань надання соціальних послуг, здійснюється допомога в оформленні пільг та допомог, роздача гуманітарної допомоги, організація роботи Університету третього віку тощо

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю з початку 2023 року реабілітаційними послугами охоплено 88 дітей: 85 дітей проживають в м.Южноукраїнськ (з них 7 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб), а також 3  дитини – в  смт. Костянтинівка.

В число реабілітантів установи входять:

1) діти, яким встановлено інвалідність;

2) діти віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо встановлення інвалідності;

3) діти віком від чотирьох років, які мають відповідні медичні показання і потребують спеціальних умов для одержання реабілітаційних послуг.

    За індивідуальним графіком з дітьми працюють вчитель – логопед, практичний психолог, вчитель-реабілітолог та фахівець із фізичної реабілітації.

    Працює група денного догляду чисельністю 8 дітей із забезпеченням 3-х разовим харчуванням.

     У 2023 році у відділенні шість дітей з інвалідністю та одна особа з інвалідністю отримали  послуги з оздоровчого масажу вдома у реабілітанта. 

Періодично висвітлювалась робота відділення на офіційному сайті міста, у соціальних мережах та мобільних додатках.

Перелік послуг у відділенні:

  1. Соціальна послуга денного догляду:
  • відпрацювання індивідуальної програми реабілітації;
  • організація дозвілля (прогулянки, ігри на свіжому повітрі, спортивні змагання, пізнавальні та святкові заходи);
  • організація харчування;
  • денний відпочинок.

2. Психолого – педагогічна (в т.ч. логопедична) реабілітація:

  • діагностика;
  • корекційно – розвиваючі заняття з учителем – реабілітологом, практичним психологом, вчителем – логопедом;
  • заключне тестування, прогностика;
  • соціальна та побутова реабілітація.

3. Фізична реабілітація:

  • лікувальний массаж;
  • лікувальна фізкультура.

4. Медичний супровід:

  • оздоровлення в  ОРК «Іскра»;
  • поточне спостереження за станом здоров’я дітей медичною сестрою.

5. Оздоровчий масаж вдома.

У червні 2023 року з коштів з фонду міської ради на виконання депутатських повноважень придбано три масажних столи для відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, що дало змогу запровадити надання нової послуги з лікувального масажу вдома у реабілітанта.

У період з 8 вересня до 28 вересня 2023 року 11 дітей отримали медичні послуги в оздоровчо-реабілітаційному комплексі «Іскра».


Відділення організації надання адресної грошової та натуральної допомоги.

Перелік послуг, які надаються відділенням:

- грошова допомога (матеріальна допомога з міського бюджету окремим категоріям громадян на лікування та вирішення соціально-побутових питань, матеріальна допомога на поховання);

- натуральна допомога (пільгове зубопротезування окремих категорій громадян, надання продуктових наборів, користування пільговим „соціальним пакетом” міського кабельного телебачення „Квант”, забезпечення гарячими обідами малозабезпечених громадян, забезпечення слуховими апаратами, витрати за перебування в «Соціальних палатах»), гуманітарна допомога;

- перукарські послуги;

- послуги взуттьовика;

- послуги швачки;

- освітня послуга «Університет третього віку»;

 - пункт прокату засобів реабілітації;

- пункт видачі речей, що були у вжитку;

- транспортні послуги;

- інформаційно-роз'яснювальна робота;

- обутові послуги в сільській місцевості (рубка дров, косіння трави, прибирання снігу і т.д.).


У відділенні організації надання адресної грошової та натуральної допомоги послуги отримали 18083 осіб.

Грошову допомогу отримали 416 осіб, натуральну допомогу –17667 осіб. 

Перукарські послуги отримали 2429 осіб, з них за оплату – 1984 особи.

Послуги взуттьовика отримали 144 особи.

Послуги швачки отримали 119 осіб.

З жовтня розпочато навчання в «Університеті третього віку» у новому навчальному 2023-2024 році на наступних факультетах: «Психологія»; «Медико-валеологічний»; «Основи комп’ютерної грамотності»; «Українська мова»; «Образотворче мистецтво»; «Сучасна українська пані»; «Правовий доступ»; «Плавання». Освітні послуги отримують 189 осіб.

Пунктом прокату засобів реабілітації скористалися 75 осіб, з них 46 осіб - за оплату. 

Речами, що були у вжитку, забезпечено 997 осіб - 12903 одиниці одягу.

Наявний у територіальному центрі автотранспорт задіяний для робочих поїздок територією Южноукраїнської міської територіальної громади. Також працівники служби «Соціальне таксі» постійно задіяні у перевезенні і розвантаженні гуманітарної допомоги.

Транспортні послуги у грудні надано 98 особам з числа осіб з інвалідністю та мало мобільних громадян, 257 послуг, у т.ч. 46 осіб скористалися мобільним сходовим підйомником.   

З початку року відбулися 15 виїздів мультидисциплінарної команди до с.Іванівка, с.Панкратове, с.Бузьке та  смт. Костянтинівка, надано послуги 120 особам.

 При комунальному закладі створено «гарячу» телефонну лінію для виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю. 317 осіб звернулися за допомогою. Потреби 284 осіб  задоволені.

Протягом року на офіційному сайті та на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» розміщено 1115 статей  і відео-уроків.

У «соціальних палатах» комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» з початку року послугу з надання притулку отримали 12 осіб згідно з договором.

 Соціальні працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги протягом місяця були задіяні у роботі з гуманітарною допомогою та її видачею. Сформовано набори з продуктами і гігієнічними засобами. Набори  отримали 12345 осіб, в т.ч. внутрішньо переміщені особи.

Працівники територіального центру постійно задіяні в роботі з отримання, оприбуткування, фасування, роздачі та списання гуманітарної допомоги.

 Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування надання соціальних послуг (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» з 17 листопада 2022 року розпочав видачу продуктів харчування та засобів гігієни для внутрішньо переміщених осіб за рахунок коштів Міністерства соціальної політики України відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 №220 «Питання надання гуманітарної допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні». У 2023 році роздачу допомоги продовжили. Продукти харчування та засоби гігієни отримали 2466 осіб у 2023 році.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 15.03.2023 № 84 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Южноукраїнської міської територіальної громади» зі змінами у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надається допомога населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру. До надання даного виду послуг задіяні 6 безробітних осіб.

Соціальні працівники комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»  беруть участь у рейдах спільно з  представниками 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Миколаївській обл. з метою підвищення обізнаності щодо правил пожежної безпеки та недопущення пожеж серед осіб підвищеної групи ризику. 

Під час рейду були обстежені житлові умови проживання одиноких та одинокопроживаючих осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, проведено інструктажі з правил поведінки у разі виникнення пожеж і попередження загибелі на них. Також була проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо послуг та допомог, які надаються у територіальному центрі, та як захистити себе від шахраїв, надано відповідні буклети та інформаційні листівки.

Всього з початку осінньо-зимового періоду 2023-2024 років було проведено 7 рейдів, під час яких відвідали 111 сімей.

Розпорядженням міського голови від 22.09.2023 № 228-р «Про створення пунктів обігріву населення на території Южноукраїнської міської територіальної громади» затверджено перелік об’єктів, на базі яких створені пункти обігріву у зимовий період для тимчасового обігріву:

  • адміністративна будівля Іванівського старостинського округу;
  • адміністративна будівля Костянтинівського старостинського округу;
  • відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»;
  •  приміщення Южноукраїнської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

З початку осінньо-зимового періоду 2023-2024 років до пунктів обігріву звернулося 39 осіб, які опинилися у складній життєвій ситуації.

Інформація про пункти обігріву, їх адреси та режим роботи постійно розміщується у місцях, де можуть перебувати бездомні особи, у місцях масового скупчення людей та на інформаційних дошках міста. Також дана інформація висвітлюється на офіційному веб-сайті міста та на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук».

Пункти обігріву забезпечені необхідними продуктами харчування та гарячими напоями (чай, цукор, печиво, консерви, вермішель «Мівіна», каші швидкого приготування та інше), чайниками, посудом одноразового користування, теплими речами, що були у вжитку, ковдрами та аптечками.

Відповідно до Плану заходів щодо забезпечення соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі, під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період ,затвердженого розпорядженням міського голови від 18.09.2023 № 222-р, проводиться соціальне патрулювання вулиць міста Южноукраїнськ з метою виявлення бездомних громадян та надання їм соціальних послуг. Під час соціального патрулювання бездомні особи забезпечуються їжею, яка не потребує приготування, та гарячим чаєм, при необхідності теплими речами, що були у вжитку. У місцях, де можуть перебувати бездомні особи, розміщуються об’яви, буклети та інформаційні листівки про установи, до яких можна звернутися за допомогою. Також проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення міста щодо дій у разі виявлення бездомних громадян.

З початку осінньо-зимового періоду 2023-2024 років відбулося 3 рейди із соціального патрулювання. Виявлено 1 особу без визначеного місця проживання та      2 особи, які мають реєстрацію. Всім вищезазначеним громадянам надано продукти харчування та запропоновано тимчасове проживання у релігійній організації «Церква християнської віри євангельської» смт Арбузинка, від якого вони відмовилися.

Психологом комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» з початку року була проведена наступна робота: групові заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг – 51 заняття/210 осіб; індивідивідуальні консультації – 209/100 осіб; ефіри – 130 (10230 переглядів); опубліковано на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» 674 статті; корекційні заходи – 45 /15 осіб; група стабілізації - 34 заходи / 26 осіб; група самопідтримки осіб з інвалідністю – 6 занять /25 осіб; заняття на факультеті «Психологія» Університету третього віку – 29/70 осіб; заняття з мамами вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю – 1 / 5; табір «Лісова мавка» - 6 занять /6 осіб; група самопідтримки психологів – 13 заходів /22 особи; марафон усвідомленості «Я є» - 5 днів/ 27 осіб; психоемоційне розвантаження з соціальними робітниками – 1/ 15.

Перелік проблемних питань:

1. Виділення додаткового приміщення для відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг. У випадку надання додаткового приміщення поряд з відділенням, можна там облаштувати актову залу для заходів, спортивну залу для занять спортом та фізичної реабілітації, ЛФК, кімнату для проведення занять та лекцій. Це дасть змогу звільнити кілька кімнат для облаштування палат і збільшити кількість обслуговуваних клієнтів до 30 осіб (зараз 25 осіб). Для цих нововведень необхідно буде введення 0,5 шт. од. соціального працівника, 0,5 шт. од. культорганізатора для організації дозвілля осіб похилого віку та осіб з інвалідністю.

Також на базі відділення можуть проводитися заняття для слухачів «Університету третього віку», засідання клубів за інтересами, гуртків (для чого і потрібно введення 0,5 шт. од. соціального працівника до відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг).

Актова зала також потрібна для територіального центру для організації зборів колективу та інших заходів.

2. Виділення коштів на придбання мікроавтобуса для територіального центру з метою надання послуг мало захищеним категоріям населення ЮМТГ. Мікроавтобус потрібен для здійснення екскурсійних поїздок для вихованців групи денного перебування відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю, підопічних відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг та слухачів «Університету третього віку».

У випадку виділення коштів планується придбати автобус на 16 місць (вартість від 1 млн. 500 тис. грн. в залежності від марки автомобіля та комплектації).

3. Облаштування ігрового майданчика з урахуванням потреб дітей, що отримують послуги  у відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. Там діти будуть не тільки гратися і відпочивати, але і планується проведення занять на відкритому повітрі з використанням розвиваючих панелей та ін.

4. Придбання багатофункціональних пристроїв для соціальних працівників Костянтинівського та Іванівського старостинських округів (копіювальний апарат зі сканером).

5. Придбання меблів для відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю: шафи для дитячого одягу, шафи для одягу для персоналу, шафи для інвентаря фахівця з фізичної реабілітації, меблі для вчителя-реабілітолога.

6. У відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг необхідно придбати шафу для чистої постільної білизни, шафу для документів, тумбочку, шафу для одягу у кімнату для осіб з інвалідністю і чотири шафи для одягу у кімнати для відпочинку (у випадку ремонту цих кімнат, вбудовані старі шафи будуть демонтовані).

7.Потреба у 1 шт. од. для запровадження послуги з раннього втручання у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

8. Також необхідно придбати два кондиціонера для відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг та для відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю. У відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю потрібна посудомийна машина на 10 комплектів посуду. Вона зекономить час на миття (харчування дітей триразове, є 0,25 шт. од. мийника посуду, який ще й прибирає буфетну кімнату). Буфетна кімната невелика, посудомийна машина дасть змогу зекономити місце для сушіння посуду. Для відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг необхідно придбати машинку для просушування постільної білизни.

9.За умови виділення додаткової штатної одиниці можливе запровадження нової послуги у відділенні соціальної допомоги вдома (фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та пересуваються на кріслах колісних, з інтелектуальними, сенсорними, фізичними та поведінковими порушеннями). Надання послуг, передбачених для осіб з вадами зору та опорно-рухового апарату. Зараз ця послуга надається лише тим, хто знаходиться на постійному обслуговуванні.

10.Є потреба у наданні послуг молоді з інвалідністю (18+). Необхідний ремонт приміщення і придбання обладнання.

Потреба на ремонтні роботи становить 916 тис.грн.

11. У відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг планується облаштування майданчика з вуличними тренажерами. Необхідне обладнання і облаштування майданчика. Потреба складає близько 90,0 тис. грн.


Запровадження у 2023 році

У відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг у 2023 р. запроваджено надання послуг новим категоріям громадян - член сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни, ветеран війни, військовослужбовець з пораненнями чи травмами, отриманими під час бойових дій, або з інвалідністю (статус набутий починаючи з 2014 року), які мають право отримати один курс разових послуг у відділенні КЗ «ТЦСО» безоплатно, у тому числі з можливістю перебування, крім дітей до 18 років.

У липні за кошти міського бюджету було придбане нове модернізоване масажне ліжко Nuga Best NM 5000.

Запроваджено надання послуги  з ЛФК у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг. З 16 листопада введено 0,75 ставки фахівця з фізичної реабілітації для надання відповідних послуг. Придбано велотренажер. Фахівця направлено на курси підвищення кваліфікації для надання послуги з ЛФК.

У відділенні соціальної допомоги вдома надається соціальна послуга фізичний супровід осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Відповідно до рішення виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради від 15.03.2023 № 84 «Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території Южноукраїнської міської територіальної громади» у територіальному центрі організовані суспільно-корисні роботи (вантажно-розвантажувальні роботи; надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру; заготівля дров до опалювального сезону; роботи з фасування гуманітарної допомоги). До надання даного виду послуг були задіяні протягом року 25 осіб.

У червні 2023 року з коштів з фонду міської ради на виконання депутатських повноважень придбано три масажних столи для відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю для надання нової послуги з лікувального масажу вдома у реабілітанта.

У 2023 році шість дітей з інвалідністю та одна особа з інвалідністю пройшли послугу з оздоровчого масажу вдома у реабілітанта. 

Територіальним центром проводилася робота щодо обліку та видачі гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які прибули до нашої громади а також інших пільгових категорій громадян Южноукраїнської міської територіальної громади. У звітному періоді 12345 осіб отримали допомогу.

Також протягом звітного року у місцях, визначених для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб організованих   для підтримки   осіб/сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах через шкоду, завдану пожежею, стихійним лихом, катастрофою, бойовими діями, терористичним актом, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією (в умовах запровадження воєнного стану) перебувало 14 осіб.

Від благодійного фонду «Тіни Кароль» передано до комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» два бензинові генератори та два інвентори до них, які надані для використання у відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю та у відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг.

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...