Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Зелений агресор – амброзія полинолиста
AA

Зелений агресор – амброзія полинолиста

За останні роки  поширення амброзії в Україні – справжнє лихо. Для багатьох регіонів це стало проблемою державного рівня.

Амброзія полинолиста - це однорічний карантинний бур’ян заввишки 20-250 см. Розмножується амброзія насінням, яке визріває у серпні – вересні, легко обсипається, засмічуючи грунт. Одна рослина може дати до 100 тисяч зернят, які здатні проростати ще 10-15 років після визрівання. Проростає насіння у кінці квітня на початку травня, з середини серпня до кінця жовтня амброзія цвіте.

Заходи з її знищення мають бути не одноразовими, а постійними . Треба не допускати її масового розмноження. Механічне скошування амброзії задля її знищення не ефективне. До знищення рослини призводить лише її викорінення, бо після підрізання стебла рослина здатна до швидкого відтворення наземної частини, причому утворює декілька продуктивних стебел. Також доречним є застосування хімічних методів боротьби – гербіцидів.

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади  в черговий раз  звертається з проханням  до голів ОСББ, ФОП, власників ( або відповідальних осіб)  крамниць, кафе,  ресторанів,  магазинів, дачних,  гаражних кооперативів, тощо,  з проханням своєчасно здійснювати покос трави особливо при наявності амброзії, а також   прибирати території прилеглі та закріплені за підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, що передбачено «Правилами благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади», затверджених  рішенням  Южноукраїнської міської ради від 28.07.2022 № 1094.

ЗНИЩУЙТЕ АМБРОЗІЮ ПОЛИНОЛИСТУ – НЕБЕЗПЕЧНИЙ КАРАНТИННИЙ БУР’ЯН!

 

 

Читайте також

Амброзія та як з нею боротися

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Літо в розпалі,  а отже час згадати і про амброзію – рослину, про яку багато говорять, ал...

Амброзія та як з нею боротися

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Літо в розпалі,  а отже час згадати і про амброзію – рослину, про яку багато говорять, ал...