Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Амброзія та як з нею боротися
AA

Амброзія та як з нею боротися

Літо в розпалі,  а отже час згадати і про амброзію – рослину, про яку багато говорять, але далеко не всі знають, як вона виглядає. Це один з найбільш непримітних і витривалих бур’янів у рослинному світі, який, проте, є одним із найбільш небезпечних алерген. Сезон її цвітіння з  літа  і до перших заморозків. 

З метою запобігання розповсюдження бур’яні, в в т.ч. карантинних ( амброзія), які сприяють виникнення алергічних захворювань у населення громади, необхідно постійно проводити заходи з покосу трави.   

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади   звертається з проханням  до голів ОСББ, ФОП, власників (або відповідальних осіб)  крамниць, кафе,  ресторанів,  магазинів, гаражних, дачних кооперативів, тощо,  з проханням своєчасно здійснювати покіс трави особливо при наявності амброзії, а також   прибирати території прилеглі та закріплені за підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності, що передбачено: Закон України «Про благоустрій населених пунктів», «Правилами благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади», затверджених  рішенням  Южноукраїнської міської ради від 28.07.2022 № 1094.

При виявленні амброзії полинолистої на присадибних ділянках, біля житлових домів, обабіч доріг необхідно проводити викорчовування або скошування рослин 4-5 разів за літо, щоб не допускати цвітіння. А, поза межами населених пунктів ефективним є застосування гербіцидів. Тож самостійно знищити якнайбільше рослин до цвітіння, не допустити утворення пилку, насіння, а відтак і засилля цією рослиною нових територій.

Мешканці громади, не будьте байдужими!

Амброзія впливає на здоров’я як дітей так і дорослих. Не давайте розповсюджуватись їй безконтрольно! 

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...