Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЗАХІД ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ
AA

ЗАХІД ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОКОСТУ

29 січня 2016 року о 14:00 в Южноукраїнському міському історичному музеї  відбувся показ оскароносної стрічки видатного італійського режисера Роберто Беніньї «Життя прекрасне» (1997 рік) з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

На захід завітали учні Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей», представники Ради ветеранів війни, праці та Збройних Сил організації ветеранів України, усі охочі.

В основі сюжету кінокартини є біографія Рубіно Ромео Сальмоні – італійського єврея, в’язня Освенциму, що описав своє перебування в таборі смерті у власній книзі «Я переміг Гітлера».  Саме вона стала основою для сценарію кіношедевру Роберто Беніньї.

Голокост в роки Другої світової війни 1939-1945 років є невід’ємною частиною історії і нашого краю. Мешканці Южноукраїнська щороку вшановують жертв Богданівської трагедії.

На початку листопада 1941 року румуно-німецькі окупанти створили табір смерті у селі Богданівці Доманівського району. Туди було зігнано євреїв з Одеської, Миколаївської, Кіровоградської та Вінницької областей. У період з грудня 1941 до лютого 1942 року було вбито близько 55 тисяч осіб. З початком зими 1942 року окупанти розпочали масове знищення полонених, сотні євреїв було розстріляно в яру біля  Південного Бугу. Тільки в України за роки окупації з 1941 до 1944 року було знищено близько 850 -900 тисяч єврейського населення.

Щиро дякуємо адміністрації, педагогічному колективу та учням Державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» за активну участь у музейних заходах!

 

 

 

Читайте також

До уваги ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України!

Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

20 березня 2024 року командою Мінветеранів спільно з Товариством Червоного Хреста України запрова...

Призначення пільги на житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива і скрапленого газу учасникам бойових дій

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 373 від 17.04.2019 року “Деякі питан...

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46 сесії Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Результати поіменного голосування депутатів Южноукраїнської міської ради VIІI скликання 46&nbs...