Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | ЮУАЕС відвідали учасники еко-феcту «Зелена планета»
AA

ЮУАЕС відвідали учасники еко-феcту «Зелена планета»

21 березня Южно-Український енергокомплекс відвідали скаути Миколаївського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації (МОО ВМГО) «Національна організація скаутів України» та організації «Horse» BdP (Німеччина) - учасники екологічного проекту «Зелена планета».

Знайомство скаутів двох країн з унікальним енергетичним комплексом на півдні України розпочалося з відвідування Інформаційного центру ВП ЮУАЕС. Тут фахівці відділу роботи з громадськістю та ЗМІ на спеціальних макетах продемонстрували принципи роботи основного обладнання атомної станції. Продовжився візит відвідуванням пристанційного майданчика АЕС і повномасштабного тренажера (ПМТ) блочного щита управління. З неприхованою цікавістю молоді люди спостерігали за тим, як після зміни потужності реакторної установки аналога-тренажера та переведення її в підкритичний гарячий стан спрацьовує блокування примусового розвантаження реактора (на ПМТ) і як він зупиняється аварійним захистом. Завершився візит скаутів на оглядовому майданчику Ташлицької ГАЕС.

Вражень і запитань у екскурсантів було чимало. «Повномасштабний тренажер, на якому ми побачили, як функціонує та чи інша кнопка, - звичайно, найцікавіший об'єкт з тих, де нам вдалося сьогодні побувати, - поділився думками один з німецьких гостей представник організації скаутів «Horse» BdP Даніель Штруве. - Враження від екскурсії найчудовіші. У нас в Німеччині відвідати атомну станцію немає можливості. Про АЕС та принцип їх роботи ми дізнаємося лише з навчальних посібників».

- Наш проект спрямований на екологічну складову, на турботу та дбайливе ставлення до природи. Відвідування діючої атомної станції було одним з пунктів програми, - розповідає голова МОО ВМГО «Національна організація скаутів України» Євген Семенков. - АЕС, яка розташована на Миколаївщині, це частина нашого життєвого простору, і молоде покоління має знати, як вона працює, як влаштована, які наслідки можуть бути за тих чи інших обставин. Спираючись на те, що я встиг помітити: на атомній станції дуже дбайливо ставляться до навколишнього середовища та сумлінно виконують свої професійні обов'язки.

Метою еко-фестивалю «Зелена планета», ініціаторами якого виступили члени МОО ВМГО «Національна організація скаутів України», є формування у молоді дбайливого ставлення до природного середовища. З 18 по 28  березня скаути з України та Німеччини в 4 районах Миколаївської області (Первомайському, Баштанському, Снігурівському та Жовтневому) проводять еко-фести для учнівської молоді.

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...