Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбувся форум економічного співробітництва міст-побратимів з України та Польщі
AA

Відбувся форум економічного співробітництва міст-побратимів з України та Польщі

11-12 жовтня в місті Белхатув (Польща) за ініціативи міського голови Белхатува Марйоли Чеховської відбувся економічний форум з містами-побратимами Южноукраїнськом та Новоград-Волинським. У форумі взяла участь делегація з міста Южноукраїнська на чолі із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Марією Дроздовою. До складу делегації увійшли депутати міської ради, представники комунальної, соціальної, культурної, туристичної сфери діяльності виконавчих органів та представники бізнесу. 

Окрім представників органів місцевого самоврядування на зустріч були запрошені представники сфери приватного підприємництва. 

Економічний форум - це відповідь міста-побратима з Польщі на потреби, про які повідомляли українські міста-побратими. Розвиток економічної сфери - це запорука найшвидшого відновлення нашої країни: обмін досвідом та набуття професійних знань щодо залучення інвестицій, отримання грантів з Європейського Союзу. 

Основною метою форуму є економічне співробітництво між містами-побратимами, обмін досвідом для реалізації економічних цілей, розширення нашої співпраці для досягнення результату, адже між нашими містами у 2014 році підписано угоду про партнерське співробітництво. Місто Белхатув одним із перших міжнародних партнерів в перші дні повномасштабного воєнного вторгнення відгукнулося з пропозицією надання гуманітарної допомоги, за що ми дуже вдячні.

Для нашої громади дуже важливо налагодити міжнародне співробітництво на рівні місцевого самоврядування та підприємництва. Цей форум має важливе значення особливо зараз, коли Україна офіційно стала країною-кандидатом на членство в Європейському союзі. На цьому етапі важливо перейняти передовий досвід європейських країн. 

За результатами поїздки були досягнуті домовленості та відпрацьовано механізм співпраці з впровадження інвестиційних проєктів на території нашої громади.

Так, 17 жовтня учасниками інвестиційного форуму обговорювалися питання майбутньої співпраці між органами місцевого самоврядування Южноукраїнської міської територіальної громади та містом-побратимом Белхатув у сферах економічного розвитку та інвестиційної діяльності, соціального захисту, житлово-комунального господарства, розвитку туристичного потенціалу.

Учасники форуму відмічають: ця поїздка була важливою для того, щоб зрозуміти необхідність змін в нашій громаді та в якому напрямку потрібно рухатися. Основним напрямком, за яким дуже важлива підтримка міста-побратима, є розвиток інфраструктури громади з впорядкування загального вигляду - ремонти доріг, облаштування паркових зон в єдиному стилі. 

В процесі поїздки налагоджено співпрацю з інвестиційним відділом міста Белхатува, вже цього тижня відбулися перші онлайн зустрічі з відповідними спеціалістами з метою отримання практичного досвіду з розвитку інвестиційного потенціалу громади, залучення інвестиційних і грантових коштів та порядок взаємодії з Європейським Союзом у цьому напрямку.

Також налагоджено співпрацю у соціальній сфері. Обговорена можливість влаштування соціально-незахищених категорій сімей та дітей у заклади міста-побратима Белхатув у разі погіршення ситуації на території громади. Напрацьована взаємодія між закладами культури та спорту шляхом проведення спільних спортивних та культурних заходів. Особлива увага була приділена співпраці в медичній сфері. 

Поїздка надихнула учасників форуму відгукнутися на сучасні тенденції розвитку громад та втілити їх в життя. Сподіваємося, що плідна співпраця з Белхатувом значно покращить рівень життя мешканців нашої громади.

 

 

 

Читайте також