Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Безкоштовна юридична допомога від Danish Refugee Council
AA

Безкоштовна юридична допомога від Danish Refugee Council

У понеділок відбулася зустріч соціальних служб міста з представниками Данської ради у справах біженців (Danish Refugee Council), яка надає безоплатний правовий захист населенню України. Під час зустрічі її учасники домовилися про плідну співпрацю з Южноукраїнською територіальною громадою та її соціальними службами. Найближчого часу планується проведення низки заходів з консультування та підвищення юридичної обізнаності різних верств населення громади. Організація допомагає не лише внутрішньо-переміщеним особам, а будь-яким громадянам України, незалежно від їхнього статусу та місцезнаходження.

Данська рада у справах біженців фінансується в рамках гуманітарної допомоги Європейського Союзу. Завдяки цьому організація надає населенню України консультації юриста, допомогу у складанні документів та супровід у суді. DRC безкоштовно консультує та допомагає у вирішенні таких питань:

  • поновлення та призначення виплат переселенцям, пенсій, аліментів, допомоги при народженні та догляді за дитиною, допомоги по безробіттю, непрацездатності, допомоги малозабезпеченим сім’ям;
  • отримання та відновлення паспорту, довідки переселенця, свідоцтва про народження, смерть, шлюб, документів про освіту та інших документів;
  • інші юридичні питання (перетин кордону, в тому числі з дітьми, оформлення статусу біженця, тимчасового захисту за кордоном, відновлення порушених трудових прав, реєстрація місця проживання (прописка), реєстрація та припинення бізнесу, податкові питання, кредити, право власності (реєстрація, відновлення), реєстрація громадських організацій).

Для отримання юридичної допомоги кожен житель громади може звернутися:

на чергову лінію Миколаєва +38 063 179 83 05;

на гарячу лінію (безкоштовно на території України) 0 800 33 19 13;

для дзвінків з-за кордону (згідно тарифам операторів) +38 044 333 42 95$

https://www.facebook.com/DRCinUA

www.drc.dk

Виконавчий комітет висловлює вдячність Данській раді у справах біженців, діяльність якої полегшує життя українців у складні часи.

 

Читайте також