Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради
AA

Відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Сьогодні, 8 лютого, відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради під головуванням заступника міського голови Марії Дроздової. Розглянуто два питання, перше за порушення правил благоустрою (ст.152КУпАП), друге за порушення правил торгівлі алкогольними напоями тощо. (ч.2 ст.156 КУпАП). Накладено адміністративні стягнення у вигляді штрафів 1700 грн. та 6800 грн. відповідно.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, працівників підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування, що відповідно до статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», заборонено продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння:

– особами, які не досягли 18років;

– у приміщеннях та на території навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, крім ресторанів, що знаходяться на території санаторіїв;

– у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які здійснюють торгівлю товарами дитячого асортименту або спортивними товарами, а також у відповідних відділах (секціях) універсальних торговельних організацій;

– у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі);

– з торговельних автоматів;

– на полицях самообслуговування (крім тютюнових виробів у блоках та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, пива);

– поштучно (для тютюнових виробів, крім сигар);

– у споживчих упаковках, що містять менш як 20 сигарет;

– з рук;

– у невизначених для цього місцях торгівлі.

Заборонено продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби.

Також продавець пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів зобов’язаний отримати у покупця, який купує пиво (крім безалкогольного), алкогольні напої, слабоалкогольні напої, вина столові або тютюнові вироби, паспорт або інші документи, що підтверджують вік такого покупця, якщо у продавця виникли сумніви щодо досягнення покупцем 18-річного віку.

У разі відмови покупця надати такий документ, продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових або тютюнових виробів такій особі забороняється.
Продаж неповнолітнім алкоголю є правопорушенням, за який передбачена відповідальність.

За продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, законодавством передбачено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

На теперішній час до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції – накладення штрафу у розмірі від 6800 грн  до 13600 грн або анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання громади щодо неухильного виконання чинного законодавства та необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед працівників підпорядкованих об’єктів торгівлі з питання недопущення продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Подбаємо разом про здорове майбутнє наших дітей!

Читайте також

Відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

03.04.2024 відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Южноукраїнської міс...