Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Стихійна торгівля стає потенційно небезпечною для споживачів
AA

Стихійна торгівля стає потенційно небезпечною для споживачів

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади повідомляє, що стихійна торгівля продуктами харчування є загрозою епідемічного добробуту населення.

Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях   ( на вулицях, у дворах, на тротуарах тощо), з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкту торгівлі. Приватні особи, які реалізують продукцію не проходять медичних обстежень і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія та інші.

 Відповідно до ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення  визначено відповідальність за  торгівлю з рук у невстановлених місцях. Також відповідно до «Правил благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території Южноукраїнської міської територіальної громади», затверджених рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.07.2022 року № 1094, Інспекція з благоустрою може притягнути Вас до адміністративної відповідальності згідно ст. 152 КУпАП  за самовільне встановлення місць торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків тощо у невідведених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу.

Єдине законне місце для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів – це ринок. Саме там знаходиться державна лабораторія ветсанекспертизи, яка здійснює обов’язковий державний ветеринарно – санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надає продавцю товару експертний висновок встановленої форми про те, що продукт придатний до вживання.

Шановні жителі громади! 

Купуйте продукти харчування лише в закладах торгівлі, в яких створені відповідні умови для їх реалізації.

Бережіть своє здоров’я та здоров’я своїх рідних!  

Читайте також

Прибирання снігу

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

У зимовий період актуальним залишається питання своєчасного очищення міста від снігу та проведення п...

Вивезення опалого листя

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Осінь – прекрасна пора року, коли дерева та кущі починають міняти свій колір, а листочки почин...

Обрізка дерев восени

Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Дерева є необхідним джерелом кисню. Адже вони формують придатну для нашого життя атмосферу, екрануют...