Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Семінар з керівниками ОСББ з питань надання пільг та субсидій жителям багатоквартирних будинків та інших актуальних питань
AA

Семінар з керівниками ОСББ з питань надання пільг та субсидій жителям багатоквартирних будинків та інших актуальних питань

15 вересня 2016 року у залі засідань управління соціального захисту населення, охорони здоров'я та праці Южноукраїнської міської ради (далі –управління) відбувся семінар з керівниками ОСББ за участю заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Олександра Кольчака, голів правління ОСББ, начальника управління –  Ельвіри Гехад та спеціалістів управління.

Вступне слово було надано Олександру Кольчаку, який ознайомив присутніх зі змінами до Програми підтримки ОСББ, надав роз’яснення щодо фінансування з міського бюджету ремонту під’їздів у багатоквартирних будинках міста та благоустрою дитячих майданчиків.

Порядок денний налічував питання, які,  в основному, стосувалися порядку обміну інформацією з ОСББ з питань надання пільг та субсидій, підлиття електронного файлу «2-пільга» та надання пільг з міського бюджету. У семінарі прийняли участь 20 зареєстрованих ОСББ.

Окрім того, поряд з основними питаннями щодо обміну інформацією з питань пільг, допомог, субсидій, було розглянуто актуальні питання щодо застосування норм трудового законодавства. Зокрема, наголошено на обов’язковому створенні системи кадрового документообігу, недопущенні порушень в частині допуску працівника до роботи без оформлення трудових відносин, оплаті праці найманих працівників та основних вимогах законодавства з питань охорони праці.

Також, голів ОСББ ознайомлено з основними відмінностями між трудовим договором та договором цивільно-правового характеру.

Семінар проходив у форматі діалогу, кожен з присутніх міг узяти слово, поставити запитання, тим самим безпосередньо долучившись до обговорення найважливіших питань, пов’язаних з діяльністю ОСББ.

Голови правління ОСББ, а також їх заступники досить активно приймали участь, ділились своїм досвідом з приводу тих чи інших питань, на прикладах моделювали проблемні ситуації, а спеціалісти управління, у міру своїх повноважень, надавали чіткі відповіді на них, або ж скеровували до інших установ з метою вирішення конкретних питань.

Наприкінці семінару багато було сказано про можливість отримання індивідуального консультування у разі виникнення труднощів на шляху до ефективної та якісної роботи ОСББ, надано контактні дані спеціалістів, які безпосередньо співпрацюють з головами ОСББ та розповсюджено інформаційні матеріали.

Закінчуючи зустріч, керівництво управління наголосило на тісній співпраці з головами ОСББ та подякувало за участь у семінарі, а вони, у свою чергу, подякували доповідачам за актуальну, а найважливіше – корисну інформацію для них, за небайдужість працівників установ соціального захисту та законодавчо-інформаційну допомогу на особистих прийомах.

 

 

 

 

 

Читайте також

До уваги голів ОСББ!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

З метою своєчасного та в повному обсязі призначення та надання житлових субсидій громадянам, управлі...

Оголошення

Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Дошкільний навчальний заклад №3 «Веселка» запрошує на роботу медичну сестру / сестру...

Шановні голови ОСББ!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Відповідно до ст.12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», надання житлово-ком...

До уваги голів ОСББ!

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

В зв’язку з необхідністю інформування управління житлово-комунального господарства Миколаївськ...

О Г О Л О Ш Е Н Н Я

Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

  В зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні, виконавчий комітет Южноукра...