Res --> Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Про роботу комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» за перше півріччя 2023 рік
AA

Про роботу комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» за перше півріччя 2023 рік

Комунальний заклад працює відповідно до Положення, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 28.10.2021 № 708.

 Основним завданням територіального центру є:

- виявлення громадян, формування електронної бази даних таких громадян, визначення їх індивідуальних потреб у наданні соціальних послуг;

- забезпечення якісного надання соціальних послуг;

- установлення зв’язків з підприємствами, установами та організаціями всіх форм власності, фізичними особами, родичами громадян, яких обслуговує територіальний центр, з метою сприяння в наданні соціальних послуг громадянам, зазначеним у  Положенні.

 У складі територіального центру функціонує 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

У звітному періоді виявлено 12728 осіб, які потребували соціального обслуговування.

Усім громадянам надано різні види соціальних послуг.

Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг

З початку року у відділенні 99 осіб отримали послуги, з них за оплату – 91 особа. У відділенні надано 2738 послуг, у тому числі 380 разових послуг отримали 29 осіб.

З 10.04.2023 проведено поточний ремонт у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуги, який в червні місяці завершено. Заїзд на відпочинок відновлено з 03.07.2023.

Відділення надає послуги громадянам незалежно від їх сімейного стану, які не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують оздоровчо-реабілітаційних послуг з метою запобігання виникненню та розвитку органічних розладів особи, підтримки її здоров’я.

Всі процедури надавалися за направленням лікаря та відпускалися за графіком.

Для відпочивальників було організовано триразове збалансоване харчування (345,0 грн. на 1 особу на день).

Під час заїзду відпочивальникам проводилися заняття з психологом, теоретичні та практичні заняття з лікарем, з фахівцями КЗ «ТЦСО»  роз’яснювальна робота щодо різних соціальних послуг, заходи до свят, лекції на різноманітні теми, перукарські послуги та інше. Протягом заїзду відпочивальники мали можливість відвідувати культурні та інші розважальні заклади в межах Южноукраїнської міської територіальної громади.

У відділенні соціальної допомоги вдома на надомному обслуговуванні перебуває 150 осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, з них за оплату - 45 осіб. У звітному періоді осіб, яких звільнено від оплати, немає. У сільській місцевості на обслуговуванні перебуває 38 осіб, з них за оплату - 20.

Навантаження на одного соціального робітника складає 10 підопічних в місті, а в сільській місцевості - 8, відповідно до кількості послуг та стандартів. Усі соціальні робітники забезпечені спецодягом, масками, рукавичками та антисептичними засобами, у тому числі 5 соціальних робітників забезпечено велосипедами та сигнальними жилетами. Сільських соціальних працівників забезпечено комп’ютерною технікою.

Послуги у відділенні надаються відповідно до укладених договорів про надання соціальних послуг.

Проводилася наступна робота: взяття на обслуговування – 17 осіб, надано допомогу у написанні заяв на державні допомоги – 31 особа, забезпечення талонами на відшкодування ліків ветеранам війни – 35 осіб, забезпечення талонами на медичні засоби (памперси) – 16 осіб, забезпечення інсуліном – 18  осіб, перевірка роботи соціальних робітників – 39 перевірок, лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг - 4 лекції, відвідування сім'ї за зверненням сусідів – 8 осіб, консультації –  108 осіб, відвідування у лікарні – 4 особи, допомога у здійсненні поховання – 6 осіб, роздача благодійної допомоги – 180 осіб, здійснення комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб осіб, які потребують надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі –  64 особи,  надано допомогу з генерального прибирання за рахунок суспільно-корисних робіт – 10 сімей та ін.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю з початку 2023 року реабілітаційними послугами охоплено 58 дітей. В число реабілітантів установи входять діти, яким встановлено інвалідність; діти віком до трьох років (включно), які належать до групи ризику щодо встановлення інвалідності; діти віком від чотирьох років, які мають відповідні медичні показання і потребують спеціальних умов для одержання реабілітаційних послуг.

За місяць реабілітаційні послуги отримали 56 дітей, з них 53 проживають в місті Южноукраїнськ (з них 6 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб), а також  3 дітей проживають в смт Костянтинівка.

З дітьми за індивідуальним графіком працюють вчитель – логопед, практичний психолог, вчитель-реабілітолог та фахівець із фізичної реабілітації.

Працює 2 групи короткотривалого перебування чисельністю 8 та 6 дітей через день.  Група працює з 8.30 до 12 години.

Робота групи денного догляду залишається призупиненою.

Двічі на тиждень працює гурток рукоділля для дівчат та молодих жінок віком старше 18 років (керівник -  Новікова  Альона Станіславівна).

Також за потребою працівники відділення залучаються до видачі гуманітарної допомоги.

У відділенні організації надання адресної грошової та натуральної допомоги послуги отримали 12405 осіб.

Грошову допомогу отримали 215 осіб, натуральну допомогу  12190 осіб. 

З початку року:

- перукарські послуги отримали 1136 осіб, з них за оплату 966 осіб;

- послуги взуттьовика отримали 73 особи;

- послуги швачки отримали  61 особа.

Навчальний 2022-2023 рік в «Університеті третього віку» на 3 факультетах: «Психологія» м.Южноукраїнськ (13 осіб), «Медико-валеологічний» м.Южноукраїнськ (15 осіб), «Медико-валеологічний» смт Костянтинівка (15 осіб) та «Здоровий спосіб життя» с.Іванівка та с.Панкратове (29 осіб) завершено.

Пунктом прокату засобів реабілітації скористалися 55 осіб, з них 29 осіб - за оплату. 

Речами, що були у вжитку, забезпечено 527 осіб, які отримали 6215 одиниць одягу.

Протягом місяця наявний у територіальному центрі автотранспорт задіяний для робочих поїздок територією Южноукраїнської міської територіальної громади та за її межами. Були здійснені  виїзди за межі громади до м.Вознесенськ, м.Миколаїв.  Також працівники служби «Соціальне таксі» постійно задіяні у перевезенні і розвантаженні гуманітарної допомоги.

Транспортні послуги надано 35 особам,  85 послуг, у т.ч. 8 осіб скористалася мобільним сходовим підйомником.   

Психологом комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» з початку року була проведена наступна робота:

  • групові заняття у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг – 18 занять/54 особи;
  • індивідивідуальні консультації – 64/45 осіб;
  • ефіри – 87 (6649 переглядів); 
  • опубліковано на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук»  363 статті;
  • корекційні заходи – 25 / 9 осіб;
  • група стабілізації - 34 заходи / 26 осіб;
  • група самопідтримки осіб з інвалідністю – 4 заняття /18 осіб;
  • заняття на факультеті «Психологія» Університету третього віку – 20/48 осіб;
  • заняття з мамами вихованців відділення комплексної реабілітації дітей з інвалідністю – 1 / 5;
  • табір «Лісова мавка» - 2 заняття /5 осіб;
  • група само підтримки психологів – 2 заходи /3 особи;
  • марафон усвідомленості «Я є» - 5 днів/ 27 осіб.

З початку року відбулися 10 виїздів мультидисциплінарної команди до с.Іванівка, с.Бузьке та  смт. Костянтинівка, надано послуги 64 особам.  

При комунальному закладі створено «гарячу» телефонну лінію для виявлення потреб одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю. 160 осіб звернулися за допомогою. Потреби 141 особи  задоволені.

На офіційному сайті та на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» розміщено 665 статей   та відео-уроків.

У «соціальних палатах» комунального некомерційного підприємства «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» з початку року перебували 5 осіб.

 Соціальні працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги протягом місяця були задіяні у роботі з гуманітарною допомогою та її видачею. Сформовано набори з продуктами і гігієнічними засобами. Набори  отримали  9771осіб, в т.ч. внутрішньо переміщені особи.

Працівники територіального центру постійно задіяні в роботі з отримання, оприбуткування, фасування, роздачі та списання гуманітарної допомоги.

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування надання соціальних послуг (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» здійснив видачу продуктів харчування та засобів гігієни для внутрішньо переміщених осіб відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 №220 «Питання надання гуманітарної допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні». Продукти харчування та засоби гігієни отримали 2466 осіб.

Комунальним закладом «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» реалізовано мікропроект щодо облаштування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб побутовою технікою (ліжка, тумбочки, шафи, стіл, вішалки) завдяки  освітній грантовій програмі підтримки жіночих гуманітарних ініціатив «СИЛА ЖІНОК» та громадській організації «Інститут партнерства та сталого розвитку» Прихистку для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у нашій громаді та  ГО «ДІЙ-Краматорськ». ГО «ДІЙ-Краматорськ» територіальному центру було надано холодильник, пральну машину, мікрохвильову піч, електричний чайник, праску та дві настільні електричні плити.

 

 

Читайте також

Чисте довкілля – запорука здорового способу життя

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

В рамках проведення загального екологічного місячника по прибиранню та благоустрою території Южноукр...

Подорож до музею

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Сьогодні відпочивальники відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Терито...

Лекція у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

  Сьогодні у відділенні оздоровчо-реабілітаційних послуг КЗ «Територіальний центр соці...

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади»

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Психологічне заняття із соціальними робітниками відділення соціальної...

Прогулянки природничого характеру у  відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю

КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

З настанням теплої погоди для вихованців групи денного догляду відділення комплексної реабіліта...