Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | НАЗК запускає Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати
AA

НАЗК запускає Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати

НАЗК запускає Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.

«Єдиний портал повідомлень викривачів – це внутрішній канал повідомлення, який економить бюджет всіх інституцій та організацій на розробку власного окремого механізму. Ефективне функціонування Порталу є частиною вимог для початку перемовин про вступ України до Євросоюзу Таким чином виконано їхні рекомендації та інтегровано досвід інших успішних держав із побудови взаємодії з викривачами. Варто зазначити, що підключення організацій до Порталу відбуватиметься згідно з графіком черговості підключення затвердженого НАЗК. Якщо ваша установа поки не підключена, ви можете повідомити про корупцію іншими доступними каналами повідомлення», – зазначив Голова НАЗК Oleksandr Novikov.

Спеціальний ресурс забезпечує надсилання повідомлень працівниками організацій про корупцію в їхніх структурах – інформація викривачів оперативно надходитиме її керівникам або уповноваженим підрозділам (особам) з питань запобігання та виявлення корупції, а також до спеціально уповноваженого суб'єкта у сфері протидії корупції (НАЗК, НАБУ, Нацполіції, органів прокуратури).

????До Порталу впродовж 180 робочих днів буде підключено понад 92 тис. організацій: спеціально уповноважені суб’єкти у сфері протидії корупції НАЗК, НАБУ, Офіс Генерального прокурора, Національна поліція України, Державне бюро розслідувань, міністерства, ОДА-ОВА, Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Офіс Президента України, Рада національної безпеки і оборони України, Центральна виборча комісія - Central Election Commission of Ukraine, Конституційний Суд України, держкомпанії, місцеві ради та інші.

????Портал забезпечує цілодобовий відкритий доступ для подання повідомлень (у тому числі анонімних) про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень. Це - зручний і простий інструмент, який мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації.

Тож, якщо вам стали відомі факти корупційних правопорушень у вашій організації, повідомляйте про них. Портал підкаже, як це зробити швидко і правильно.

Посилання на Портал викривачів можна легко знайти на сайті НАЗК, а також на офіційних вебресурсах тих організацій і установ, які будуть підключені до Порталу.

Портал ???? https://whistleblowers.nazk.gov.ua/

Тут ви знайдете покрокову інструкцію як діяти, а під час здійснення повідомлення з'являються підказки щодо того, які дані потрібно вносити. Портал буде автоматично ставити запитання і підказувати вам наступні дії, полегшуючи роботу.

????Детальніше: cutt.ly/PwlHUtvB

#викривачі #портал_викривачів

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 23.07.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 23 липня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тер...

Відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

22.07.2024 відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони...

Перелік вакантних посад, наявні в м.Южноукраїнську станом на 22.07.2024

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості надає перелік...