Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Конкурс проектів «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА 2019 Р.»
AA

Конкурс проектів «БЕЗПЕЧНА ГРОМАДА 2019 Р.»

Сучасний світ швидко змінюється. А отже, правила для безпечного існування в ньому теж. В останні роки в Миколаївські області значно загострилась проблема поширення наркотиків, погіршилась криміногенна ситуація, збільшилась кількість крадіжок, ДТП на дорогах та відчутно зріз рівень міграції. Ці та багато інших проблем підштовхують нас до пошуку нових альтернативних підходів до турботи про власну та громадську безпеку.

З 2015 року в роботі поліції України активно впроваджується новий принцип діяльності «Взаємодія громади та поліції на засадах партнерства» (сommunity рolicing).

Взаємодія громади та поліції на засадах партнерства – це постійна, партнерська та проактивна співпраця поліції та громади, спрямована на задоволення потреб населення в безпечному середовищі місця їх проживання, на вчасне виявлення, попередження та вирішення проблем та негативних явищ, пов’язаних зі скоєнням правопорушень.

В Україні створено законодавче підґрунтя для розвитку стратегії взаємодії поліції з населенням, а також, участі органів місцевого самоврядування у забезпеченні та підтримці правоохоронної діяльності. Але, нам не вистачає на рівні громад практичного досвіду та розуміння, які ресурси та інструменти використовувати, щоб така взаємодія мала позитивний результат для всіх учасників процесу.

     Саме тому, за підтримки іменного фонду депутата Миколаївської обласної ради Невеселого Владислава організовано конкурс проектів «Безпечна громада». Метою конкурсу є посилення особистої та громадської безпеки в сільських населених пунктах Миколаївської області та містах Вознесенськ і Южноукраїнськ через розбудову довіри та посилення взаємодії громади й поліції.

Пріоритетами конкурсу є:

• Розвиток добросовісного сусідства та спільної відповідальності за безпеку у власному дворі\вулиці\мікроайоні\громаді;

• Розвиток інфраструктури територій (об’єктів), які відповідатимуть запитам безпеки: встановлення камер відеоспостереження, домофонів, зовнішнього освітлення, дорожніх знаків, облаштування пішохідних переходів, благоустрій територій (ландшафтний дизайн, встановлення дитячих майданчиків тощо);

• Розбудова взаємної довіри між населенням і поліцією, формування практики підзвітності поліції територіальним громадам;

• Підвищення правосвідомості та відповідальності населення щодо питань забезпечення власної та колективної безпеки;

• Сприяння залученню поліції до спільного з громадою вирішення проблем та реагування поліції на потреби громади.

Обсяги фінансування

  Максимальна сума гранту, на яку може претендувати учасник конкурсу – 40 000 гривень. Наданий грант може покривати до 80% вартості проекту. Решта вартості проекту (як мінімум, 20% від загального бюджету проекту) має забезпечуватись власним внеском учасника в грошовій формі.

  Додатковою перевагою при оцінці проектів є наявність листа підтримки від Відділу поліції або дільничного офіцера поліції.

Термін реалізації

 Проекти, які отримають фінансування, повинні розпочатися не раніше 20 лютого 2019 року та завершитися не пізніше 31 березня 2019 р.

Вимоги до учасників конкурсу проектів

   До участі в цьому конкурсі грантів запрошуються учасники, які планують здійснювати діяльність (реалізовувати проекти) на території сільських населених пунктів Миколаївської області та в містах Вознесенськ і Южноукраїнськ:

• Об’єднання співвласників багатоквартирних житлових будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК);

• Органи самоорганізації населення ОСН;

• Ггромадські та благодійні організації ;

• Ініціативні групи мешканців громад;

• Виконкоми рад територіальних громад.

 Останій термін подання заявок – 15 лютого 2019 року.

Процедура подачі заявок

Для участі в конкурсі необхідно підготувати і подати проект на грант за аплікаційною формою.

Працівники Фонду консультують заявників і надають загальну інформацію щодо написання проектів.

Телефон для довідок: 0669127331.

Отримати аплікаційну форму можна на сайті Фонду громади Вознесенська за адресою: http://voznesensk-cf.org.ua в розділі Конкурси/Гранти. 

Заявки в електронному вигляді приймаються до 17:00 15 лютого 2019 року на електрону адресу voz-cf@ukr.net з позначкою в темі листа «Заявка на грантовий конкурс Безпечна громада».

Визначення переможців конкурсу відбувається незалежною громадською конкурсною комісією, оголошення переможців буде проведено 20 лютого 2019 року.

Читайте також