Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Калейдоскоп спортивних перемог южноукраїнських спортсменів
AA

Калейдоскоп спортивних перемог южноукраїнських спортсменів

ПЛАВАННЯ

Випускники відділення плавання комбінату культурно-спортивних споруд  (ККСС) «Олімп» ВП ЮУАЕС Ганна Дзеркаль і Богдан Плавін перемогли в Чемпіонаті України з плавання серед дорослих. Змагання проходили 17-20 березня в Дніпропетровську та розглядалися федерацією плавання України як кваліфікаційні для визначення учасників Ігор XXXI літньої Олімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Богдану Плавіну не було рівних на дистанції 50 м вільним стилем, він  став першим серед 147 учасників.

Ганна Дзеркаль, яка є тренером-викладачем з плавання в ККСС «Олімп», була кращою на дистанції 200 м комплексом і другою на дистанції 200 м брасом.

Результати, показані плавцями ЮУАЕС, дають їм право взяти участь у Чемпіонаті Європи, який пройде перед Олімпійськими Іграми в середині травня у Лондоні.

у центрі - чемпіон України Богдан Плавін   

   

   чемпіонка України, тренер-викладач відділення плавання ККСС «Олімп» ВП ЮУАЕС Ганна Дзеркаль

   54 юні спортсмени ККСС «Олімп» ВП ЮУАЕС завоювали 61 медаль на Чемпіонаті Миколаївської області з плавання серед юнаків і дівчат. Змагання відбулися 12 березня в м. Вознесенську.  В активі команди  ККСС «Олімп» 26 перших, 18 других і 17 третіх місць. За підсумками цих змагань 7 спортсменів увійшли до складу збірної Миколаївської області і виступатимуть на Чемпіонаті України з плавання, який відбудеться на початку квітня в м. Біла Церква.

СПОРТИВНЕ ОРІЄНТУВАННЯ

                Учні секції спортивного орієнтування ККСС «Олімп» завоювали 10 медалей на відкритих Всеукраїнських змаганнях зі спортивного орієнтування «Кубок Олешшя-2016». 160 учасників різного віку боролися за звання кращих 17-20 березня в Цюрупинську.

             Южноукраїнка Лілія Овчаренко стала першою на довгій і короткій дистанціях. Її колеги по команді Максим Кондратевич і Євген Ткаченко показали другі результати на довгій і середній дистанціях, а Єлизавета Гуценко, Михайло Буренко, Микита Граждан, Вадим Свидницький, Лілія Овчаренко та Ірина Бінюк (тренер-викладач ККСС «Олімп») стали бронзовими призерами змагань. 

Нині команда ККСС «Олімп» готується представляти Миколаївську область на V Всеукраїнських Іграх школярів, які пройдуть з 30 березня по 4 квітня в м. Цюрупинську.

команда ККСС «Олімп», учасники Всеукраїнського турніру зі спортивного орієнтування.

ШАШКИ

Дві вихованки ККСС «Олімп» - сестри Ольга Денисовець  і Поліна Павлова взяли участь у Чемпіонаті України з шашок-64 серед юніорів, молоді та юних надій. Турнір проходив 9-16 березня в м. Косов Івано-Франківської області.

У «класиці» южноукраїнські шашкістки показали непогані результати, та аби закріпитися в призовій трійці не вистачило декількох балів. А ось у швидкій грі, де боротьба за лідерство точилася до останнього туру, Поліна Павлова стала бронзовим призером Чемпіонату України, поступившись спортсменам Вінницької області лише за додатковими показниками.

За результатами цих змагань Поліна Павлова  увійшла до складу юнацької збірної України, яка представлятиме нашу країну влітку 2016 року на Чемпіонаті Європи в Болгарії.

БОКС

16-20 березня в Одесі вихованці ККСС «Олімп» ВП ЮУАЕС стали призерами зонального чемпіонату України з боксу серед юнаків 2002-2003 р.н., завоювавши право взяти участь у фінальному Чемпіонаті, який відбудеться в Ужгороді наприкінці весни.

У боксерів ККСС «Олімп» в зональних змаганнях одне перше (Андрій Лопатчук ) і два треті місця (Олег Вижол і Антон Борець).

Заслужена перемога Андрія Лопатчука

ГРЕКО-РИМСЬКА БОРОТЬБА

5-7 березня в Рівному команда з 5 спортсменів ККСС «Олімп» взяла участь у Міжнародному турнірі з греко-римської боротьби. Змагання зібрали більше 300 спортсменів з України, Латвії, Литви, Азербайджану.

Южноукраїнці використали турнір для якісної підготовки до майбутнього Чемпіонату України серед кадетів. Усі вони гідно боролися на цих змаганнях, проте на п'єдестал пошани  вдалося піднятися лише Артему Подакіну (2001 р.н.). Здобувши перемогу над своїми суперниками в 6 зустрічах, Артем посів 3 місце у ваговій категорії до 76 кг.

6 юних спортсменів 2007-2009 р.н. з Южноукраїнська представляли місто атомників на Всеукраїнському турнірі з греко-римської боротьби серед молодших юнаків. 5 березня в Києві зібралися 10 команд - 140 юних борців.

Упевнено вигравши 3 зустрічі у своїх суперників з Київської та Тернопільської областей, южноукраїнець Владислав Величко став чемпіоном у ваговій категорії до 21 кг.

призери Міжнародного турніру з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 76 кг, 3-е місце - спортсмен з Южноукраїнська Артем Подакін

ХУДОЖНЯ ГІМНАСТИКА

Учениці-спортсменки ККСС «Олімп» ВП ЮУАЕС повернулися з Чемпіонату Миколаївської області (проходив 19 березня) з художньої гімнастики з повним комплектом медалей.

Перше місце в обласному чемпіонаті посіла Ганна Петриченко, другими у своїх вікових категоріях стали Марина Сіроченко, Ганна Антоненко, Еріка Броннікова. Бронзову медаль южноукраїнській команді принесла Аліна Савранська.

вихованки відділення художньої гімнастики ККСС «Олімп», призери чемпіонату Миколаївської області

Читайте також

Потужність дози радіоактивного випромінення на території Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 19.04.2024

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

  Станом на 19 квітня 2024 року потужність дози на території Южноукраїнської міської тери...

Вічна пам’ять Герою...

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сумна звістка знову прийшла до Южноукраїнської територіальної громади. Під час виконання бойового за...