Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Екологічний роздум «Біль Чорнобиля з часами не згасає»
AA

Екологічний роздум «Біль Чорнобиля з часами не згасає»

З нагоди вшанування ліквідаторів Чорнобильської АЕС, в міській бібліотеці для дітей відбувся екологічний роздум «Біль Чорнобиля з часами не згасає».

Бібліотекарі нагадали своїм читачам, що Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

До ліквідації аварії на реакторі були залучені понад 500 тис. осіб, 31 ліквідатор пішов з життя у перші три місяці після трагедії. Десятки тисяч людей померли від наслідків катастрофи у наступні роки…

Працівники бібліотеки розповіли дітям, що лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

Цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.

Читайте також

Обласна акція "Ми вистоїмо!"

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

13 червня 2024 року Южноукраїнська міська територіальна громада приєдналася до обласної акції «...

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ятого всеукраїнського конкурсу юних скрипалів та віолончелістів імені Вадима Червова

Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

Ансамбль скрипалів Южноукраїнської мистецької школи нагороджений дипломом  ІІІ премії П'ято...