Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Екологічний роздум «Біль Чорнобиля з часами не згасає»

08.12.2020
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

З нагоди вшанування ліквідаторів Чорнобильської АЕС, в міській бібліотеці для дітей відбувся екологічний роздум «Біль Чорнобиля з часами не згасає».

Бібліотекарі нагадали своїм читачам, що Чорнобильська катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.

До ліквідації аварії на реакторі були залучені понад 500 тис. осіб, 31 ліквідатор пішов з життя у перші три місяці після трагедії. Десятки тисяч людей померли від наслідків катастрофи у наступні роки…

Працівники бібліотеки розповіли дітям, що лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення.

Цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.