Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Дошкільному навчальному закладу «Казка» - 35 років!
AA

Дошкільному навчальному закладу «Казка» - 35 років!

18 листопада 1987 року відкрив свої двері дитячий садок-ясла № 8, нині дошкільний навчальний заклад «Казка». Такого великого закладу для дошкільнят на той час в Україні не було: чудово обладнаний, затишний, розрахований на 600 місць, з плавальним басейном, двома харчоблоками, світлими просторими залами та груповими приміщеннями. З початку існування, а це вже 35 років, «Казка» випустила майже 4500 випускників.

Першою завідувачкою закладу стала Лідія Яківна Петренко, яка об’єднала навколо себе творчих, розумних, ініціативних, сповнених любові до дітей і своєї професії людей. Далі садок очолювали Людмила В’ячеславівна Дидзюль, Марія Федорівна Гурова, Надія Анатоліївна Припутень. Нині керує «Казкою» Галина Петрівна Мороз, яка працює в закладі з першого року його існування.

З початку відкриття садочку педагогічний колектив приділяв велику увагу всебічному розвитку дошкільнят. Понад 60% педагогів садочка мають вищу освіту, із них сім нагороджені премією міського голови «Кращий освітянин року». Дев’ять жінок – вихователі, помічниця вихователя, медсестра, прибиральниця, каштеляна – працюють у ДНЗ «Казка» з першого дня й до сьогодення.

На теперішній час в закладі функціонують 15 вікових груп для дітей від 1,6 місяців до 7 років: дев’ять груп загального типу, три – для дітей з важкими порушеннями мовлення, ще три – для дітей із затримкою психічного розвитку.

З перших днів військової агресії з боку російської федерації у «Казці» закипіла волонтерська діяльність з підтримки не лише військових, а й внутрішньо переміщених осіб. Педагоги та обслуговуючий персонал плели килимки, шили подушки, різали стрічки для плетіння маскувальних сіток, випікали смачні пиріжки та печиво, смажили рибу, заготовляли дрова для тероборони, співпрацювали з волонтерським центром «Берегиня», допомагали колегам з інших навчальних закладів годувати захисників. Сьогодні  вони ні на день не припиняють свою діяльність: кожного дня плетуть маскувальні сітки та килимки, шиють постільну білизну, збирають продукти  та кошти для придбання необхідних речей для захисників з міста Южноукраїнськ.

Педагогічний колектив ДНЗ № 8 знає, що виховання наших дітей на початку життя – не просте завдання, але впевнений в тому, що той фундамент, який закладено в перші роки життя дитини саме працівниками дошкільного закладу, служить їм опорою в майбутньому.

Глибока подяка і низький уклін вам, працівникам «Казки», за самовіддану працю, щедрість і тепло ваших сердець, які ви безкорисливо віддаєте підростаючому поколінню, несете свої знання і вогонь душі дітям – майбутньому нашої держави. Вам і вашим рідним міцного здоров'я, родинного благополуччя, оптимізму і впевненості в кращому майбутньому.

 

 

Читайте також

Виїзне засідання робочої групи

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

5 червня Іванівську гімназію відвідала робоча група, яка була створена розпорядженням міського голов...

Зі святом Останнього дзвінка!

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

31 травня 2024 року у закладах загальної середньої освіти Южноукраїнської міської територіальної гро...

Дорогі  вчителі, батьки, учні!

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

Від імені Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету щиро вітаємо Вас зі святом останнь...

Очікувані зміни в рамках реформи

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Створення ліцеїв – це вимога реформи, яка триває в Україні, для впровадження профільної старшо...

До уваги жителів громади!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

 27.05.2024 року з 15.00 до 17.00 управління освіти Южноукраїнської міської ради&n...

Прибираємо громаду разом

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  Відповідно до Розпорядження міського голови від 15.04.2024 року №110-р «Про проведен...

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...