Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | Виїзне засідання робочої групи
AA

Виїзне засідання робочої групи

5 червня Іванівську гімназію відвідала робоча група, яка була створена розпорядженням міського голови від 29.05.2024 №157-р на виконання доручення Южноукраїнської міської ради від 23.05.2024 року щодо подальшого функціонування  даного закладу.

Необхідність у розгляді даного питання виникла у зв’язку з тим, що 05 березня 2024 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №245, відповідно якої формула розподілу освітньої субвенції та порядок умови надання освітньої субвенції з державного бюджету міським бюджетам викладено в новій редакції.

Нова редакція передбачає зміни до умов державного фінансування закладів освіти в залежності від їх наповнюваності. Якщо з 2016 року державою не фінансувались заклади з наповнюваністю менше 25 дітей, то з 1 вересня 2025 року не будуть фінансуватись заклади з наповнюваністю менше 45 дітей, а з 1 вересня 2026 року – менше 60 дітей.

Враховуючи, що в Іванівській гімназії станом на кінець 2023-2024 року здобувають освіту 38 дітей, а перспектива добору до 45 дітей фактично відсутня, постало питання, в якому форматі заклад буде працювати з 1 вересня 2025 року.

Варіантів можливо два: або понижувати статус Іванівської гімназії до початкової школи, або продовжувати надалі утримувати, як гімназію, але тепер повністю за кошти Южноукраїнської міської територіальної громади.

Дане питання було обговорено на постійній депутатській комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту, туризму та реінтеграції ветеранів. Комісія надала доручення управлінню освіти довести інформацію на сесії міської ради до всіх депутатів. 23 травня інформація була доведена до відома депутатів міської ради. Міська рада, в свою чергу, надала наступні доручення управлінню освіти:

1) створити робочу групу з вивчення питання подальшого утримання Іванівської гімназії;

2) за результатами роботи робочої групи та її рекомендацією підготувати проект рішення ради про подальше утримання Іванівської гімназії за рахунок бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади.

Перебуваючи на території Іванівської гімназії, робоча група більш детально ознайомилась з умовами в яких перебувають учасники освітнього процесу, оглянули приміщення, відвідали нещодавно відкритий дошкільний підрозділ, розглянули основні базові питання  можливих варіантів функціонування закладу у подальшому.

За результатами робочої групи управлінню освіти була надана рекомендація підготувати проект рішення міської ради про подальше утримання Іванівської гімназії за рахунок бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади.  

 

Читайте також

Зі святом Останнього дзвінка!

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

31 травня 2024 року у закладах загальної середньої освіти Южноукраїнської міської територіальної гро...

Дорогі  вчителі, батьки, учні!

Управління освіти імені Бориса Грінченка Южноукраїнської міської ради Миколаївської області

Від імені Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету щиро вітаємо Вас зі святом останнь...

Очікувані зміни в рамках реформи

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

Створення ліцеїв – це вимога реформи, яка триває в Україні, для впровадження профільної старшо...

До уваги жителів громади!

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

 27.05.2024 року з 15.00 до 17.00 управління освіти Южноукраїнської міської ради&n...

Прибираємо громаду разом

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  Відповідно до Розпорядження міського голови від 15.04.2024 року №110-р «Про проведен...

До уваги батьків і учнів! Розклад руху шкільного спеціалізованого автобуса «Южноукраїнськ – МПЗ – Южноукраїнськ» із 16.04.2024 року

Управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка

  РОЗКЛАД  руху автобусів (І рейс)  Южноукраїнськ  (вул. Свободи, 46) ...