Res --> 1 Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги представників неприбуткових підприємств, установ та організацій!
AA

До уваги представників неприбуткових підприємств, установ та організацій!

Законом України від 17.07.2015 р. № 652-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій» внесено зміни до статті 133 Податкового кодексу України відносно вимог, яким має відповідати неприбуткове підприємство, установа, організація (далі – неприбуткова організація).

У зв'язку з цим неприбуткові організації зобов'язані до 01.01.2017 р. привести свої установчі документи у відповідність із нормами пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України. Копії нових документів необхідно подати до контролюючого органу також до кінця року.  Установчі документи неприбуткової організації мають містити заборону розподілу отриманих доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування єдиного соціального внеску), членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб. Також установчі документи неприбуткової організації мають передбачати передачу активів одній або кільком неприбутковим організаціям відповідного виду або зарахування до доходу бюджету у разі припинення юридичної особи (у результаті її ліквідації, злиття, поділу, приєднання або перетворення). Ця вимога не поширюється на об’єднання та асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків. Неприбуткові організації, які не привели свої установчі документи у відповідність із нормами Податкового кодексу, після 01.01.2017 р. виключаються контролюючим органом з Реєстру неприбуткових установ та організацій. Нагадуємо, що до неприбуткових організацій можуть бути віднесені, зокрема: бюджетні установи, громадські об’єднання, політичні партії, творчі спілки, релігійні організації, благодійні організації, пенсійні фонди; спілки, асоціації, житлово-будівельні, дачні, садівничі та гаражні кооперативи (товариства), ОСББ, професійні спілки, їх об’єднання та організації профспілок, організації роботодавців та їх об’єднання, сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, кооперативні об’єднання сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та інші юридичні особи, діяльність яких відповідає вимогам Податкового кодексу.

Враховуючи закінчення перебігу строку, визначеного пунктом 35 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, нагадуємо про необхідність прискорення неприбутковими організаціями внесення змін до власних установчих документів.

Державна реєстрація змін до установчих документів громадських формувань здійснюється Головним територіальним управлінням юстиції у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Январьова, 28 (телефони для довідок - 0512-34-01-63, 0512-34-01-17). Документи для проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичних осіб приймаються у Центрі надання адміністративних послуг міста Южноукраїнська за адресою: м. Южноукраїнськ, вул. Дружби народів, 35 В (телефон для довідок  2-79-70).

Читайте також

До уваги жителів громади!

Вознесенське РУ ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 липня 2023 року № 690 «Деякі питання забезпечення...

Реєструйте своє майно вчасно!

Центр надання адміністративних послуг

Шановні мешканці громади! Нерухоме майно є одним з основних засобів збереження та накопичення кап...